Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 05.10.2013.
20:04
Srna A

"Ili će me pustiti na Kosovo, ili su pregovori gotovi"

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da se nada da će biti dovoljno razuma u Briselu i da će srpskim zvaničnicima biti omogućeno da odu na Kosovo pre lokalnih izbora, ali da će njegovo učešće u pregovorima sa Prištinom biti završeno ako odluka o zabrani ulaska ne bude promenjena.

Premijer Srbije Ivica Dačić 
 

"Obesmišljen ceo dijalog"

Premijer Srbije je rekao da je sastanak u Briselu sazvan, jer se desio "neviđeni skandal" i dodao da je i pre zabrane, kad je dobio informacije da se tako nešto može dogoditi, upozorio ambasadore i EU kakve posledice to može da izazove.

"Između ostalog, da potpuno obesmisli dalji dijalog i moje lično učešće u njemu, jer ako ja kao potpisnik briselskog sporazuma ne mogu da odem na Kosovo i agitujem za izbore koji su raspisani po prištinskim zakonima, onda se postavlja pitanje kakva je svrha takve odluke i onda je to čista opstrukcija briselskog sporazuma", rekao je Dačić.

"Nama je u interesu da mirovni proces bude nastavljen i da dođe do pozitivnih rezultata. Jesam optimista u smislu da sama činjenica da je sastanak sazvan pokazuje da svi shvataju kolika je težina problema u ovom trenutku, ali ako ta odluka ne bude promenjena, što se mene tiče, moje učešće je završeno", rekao je Dačić novinarima u Vrbasu.

Odgovarajući na pitanje da li to znači da će Srbija otići korak nazad u evrointegracijama, Dačić je rekao da Srbija ne može da bude odgovorna za nešto što neko drugi radi i treba da se podeli jasno šta je čija odgovornost, prenose beogradski mediji.

"Ne može Srbija da bude odgovorna za sprovođenje Briselskog sporazuma, a da nama ne daju da odemo na Kosovo, kako, u čemu smo onda mi odgovorni", rekao je Dačić.

On je naglasio da je strateški cilj Vlade da evropske integracije budu nastavljene, da problemi budu rešeni i da bude postignuto najbolje moguće kompromisno rešenje koje će dovesti do pozitivnog pomaka i kad je reč o građanima koji žive na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Subota 05.10.2013. 23:47
A viđi, baš će te se uplašiti kad si stotinu puta pogazio sopstvenu hrabrost prije toga i uradio suprotno - povinovao se.
Nedelja 06.10.2013. 00:02
Moze i ovako: "Ili ce me pustiti na Kosovo, ili jos ima nade za Srbiju."
Nedelja 06.10.2013. 01:30
odma prekinut sve te izdajnicke pregovore i u pohode na vracanje nase svete zemlje koja je oteta
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online