Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 06.10.2013.
21:06
Beta A

''Izbori na KiM biće uspešni za Srbe''

Kosovski analitičar Azem Vlasi ocenio je danas da će predstojeći lokalni izbori na Kosovu biti uspešni kada je reč o učešću srpske zajednice.

Vlasi je u izjavi Drugom programu TV Kosova na srpskom jeziku (RTK 2), ocenio da je kampanja za lokalne izbore skoro u svim mestima dobro počela i da je vidljiv entuzijazam kod onih koji su se kandidovali na tim izborima.

"Značaj ovih izbora je i u tome što se oni sprovode na celoj teritoriji Kosova i što će na njima učestvovati i Srbi u opštinama sa srpskom većinom", rekao je Vlasi, nekadašnji visoki funkcioner Saveza komunista Jugoslavije.

Azem Vlasi

Po oceni Vlasija, odnosi Kosova sa Srbijom već u startu pomalo opterećuju temu lokalnih izbora, a dominira to što srpski premijer Ivica Dačić nije mogao da poseti Štrpce.

"Ja mislim da se bespotrebno zaoštrava atmosfera oko toga, jer tu ima dva principijelna razloga zbog kojih Dačić ne može da učestvuje u izbornoj kampanji na Kosovu. Prvo, to su lokalni izbori, drugo, ne može predstavnik druge države da dođe da učestvuje u izbornoj kampanji", naveo je Vlasi.

On je istakao da taj drugi razlog još neprihvatljivijim čini to što su se Dačić i vlasti iz Beograda već svrstali uz jednu srpsku listu što, po rečma Vlasija, principijelno

"Ili će me pustiti na Kosovo, ili su pregovori gotovi"

 

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da se nada da će biti dovoljno razuma u Briselu i da će srpskim zvaničnicima biti omogućeno da odu na Kosovo pre lokalnih izbora, ali da će njegovo učešće u pregovorima sa Prištinom biti završeno ako odluka o zabrani ulaska ne bude promenjena.

nije prihvatljivo.

"Čak je on (Dačić), pozivajući kosovske Srbe da izađu na izbore, jednom rekao: 'Izađite, vi izaberite vaše predstavnike koji će držati vezu s Beogradom, u protivnom predstavljaće vas Tačijevi Srbi'. To je potpuno neukusno", naveo je Vlasi.

Vlasi je ukazao da bi do kraja predizborne kampanje trebalo imati u vidu da se radi o lokalnim izborima i da nije potrebno nacionalistički bojiti te skupove.

Ocenivši da nacionalizam i nacionalistička retorika "više ne prolaze", Vlasi je kazao da se treba koncentrisati na probleme lokalne zajednice.

"Dakle, da glasove građana dobiju oni koji daju najbolje ponude za stvarno rešavanje nekih problema važnih za život građana u lokalnoj zajednici. To, po mom mišljenju, treba da bude prisutno u kampanji", zaključio je Vlasi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.10.2013. 22:00
...to,to Vlasi, spustio si mu ga balcak, za drugo nije ni zasluzio, izdajicam nigde nije dobra doslica...a i Ti nisi boli, sudili ste srbima gde god ste stigl, a posle rasplet juge.ni dlaka sa glve vam nije pala...ali neka, neka nicija do zore nije gorela.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online