Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 10.10.2013.
18:25
Beta A

LDP: Nikolić vrši pritisak na birače u Vrbasu

Liberalno demokratska partija ocenila je da je uključivanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića u finiš kampanje za lokalne izbore u Vrbasu gaženje elementarnog reda, pritisak na birače i pretvaranje lokalnih izbora u paravan za zloupotrebu predsedničke pozicije u partijske svrhe.

LDP: Prethodni predsednici, iako su često izlazili iz granica predsedničkih ovlašćenja ili bili i predsednici stranaka, nisu kao Nikolić "neukusno" ulazili u lokalne kampanje
 

U saopštenju je LDP naveo da Nikolić time poništava iluziju o sebi kao nadstranačkom predsedniku, koju je pokušao da stvori formalnim povlačenjem s pozicije predsednika Srpske napredne stranke.

"Nažalost, predsedniku Republike je kampanja njegove bivše stranke važnija od reda na koji ga obavezuje činjenica da mora da se drži van svakodnevnih partijskih borbi, a pogotovo da vodi računa o ugleda pozicije koju trenutno zauzima", istakao je LDP.

Prema LDP-u, prethodni predsednici, iako su često izlazili iz granica predsedničkih ovlašćenja ili bili i predsednici stranaka, uglavnom nisu ovako direktno devalvirali princip podele vlasti i nisu "neukusno" ulazili u lokalne kampanje po manjim opštinama u Srbiji.

LDP je ocenio da odlazak Nikolića u Vrbas nije izolovan incidenti i da je predizborna kampanja u toj opštini pretvorena u borbu na život i smrt, uz atmosferu velikog pritiska kombinovanog estradnom kampanjom.

"Pre nekoliko dana je u Vrbasu gostovala Crvena zvezda kojom upravljaju kadrovi vladajuće koalicije SNS-a i SPS-a, prošle nedelje tamo je bio direktor državnih subvencionisanih Železnica, u međuvremenu kroz Vrbas marširaju državni funkcioneri svih nivoa", podsetio je LDP i zatražio od Nikolića da se povuče iz izborne kampanje u Vrbasu i omogući građanima Vrbasa da mirno i bez pritiska glasaju na izborima 13. oktobra.

"Bez toga, Srbija će i dalje više ličiti na zaostalo društvo u kojoj institucije postoje samo na papiru, nesposobna da se modernizuje i prihvati pravila političkog života moderne Evrope", piše u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Petak 11.10.2013. 08:58
Nikolić je jedna predsednička farsa, ne ponovilo se....
Četvrtak 10.10.2013. 21:55
Sta se cudite ma kako se zvao danas i gde buio onje u dusi RADIKAL I TO POKAZUJE I SAD ,NEBRENUJE STO NEBI SMEO FAVORIZOVATI NIKOG ! ALI KAKO NAROD IZABERE NEK MU BUDE !
Petak 11.10.2013. 13:43
Ne treba predsedniku da potencira bilo koga a posebno SNS-u koja ima ,bogu hvala, pravo mesto u Srbiji. Izbori, bilo gde, uvek to potvrdjuju! Narod je od prosle vlasti naucio ko su lopovi a ko su patriote!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online