Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 14.10.2013.
19:08
Beta A

"Lekari da se ne bune, i policiji manja plata"

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom negodovanja zaposlenih u prosveti i zdravstvu zbog najavljenog smanjenja plata, da će i policiji, takođe, biti smanjene plate, ali da oni po zakonu imaju 30 do 50 odsto veće koeficijente od drugih državnih činovnika.

Ivica Dačić
 

"Zakon nisam doneo ja, donet je pre sedam osam godina, da policija ima od 30 do 50 odsto veće koeficijente nego drugi državni činovnici", kazao je Dačić i dodao da nije reč ni o kavim bonusima, nego da se oni samo tako zovu.

On je naveo da su nove ekonomske mere samo početak nečega što će imati pozitivan nastavak, da Srbiji bude bolje.

"Ovo je da bismo zaustavili ekonomski sunovrat, inače na kraju ćemo doći do toga, da neće moći nikome da bude isplaćena plate", kazao je Dačić.

On je naveo da je predlog novih mera veoma pažljivo razmatran i da neke stvari koje nisu prijatne moraju da se dese.

"Razgovori svih resornih ministara, sindikata će sigurno biti vođeni i u narednom periodu, ovo je samo početak nečega što mislimo da će imati pozitivan nastavak", kazao je premijer.

Govoreći o penzijama, on je napomenuo da se mora ići u reformu penzionog sistema, ali da u ovom trenutku to nije bio predmet razmatranja.

Dačić je naveo da je prvobitan predlog bio da se oporezuje sve što je iznad prosečne plate, koja iznosi nešto više od 40.000 dinara, ali da je u razgovoru sa Vučićem dogovoremo da ta cifra bude 60.000.

"Ne bi se ni do toga došlo da se nije moralo. Neke stvari moraju da se dese, u svakom slučaju nije prijatno", kazao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.10.2013. 22:05
Pošto im snizite plate, lekari će sve više da uzimaju mito, policajci će da budu telohranitelji krimosima i dilerima, profesori će da naplaćuju ispite, a na šalterima će biti kilometarski redovi. Čista propast - od lošeg još gore!
Ponedeljak 14.10.2013. 19:15
PROFESORI I LEKARI NA ULICE I NAROD ZA NJIMA . MORA DA SE STVORI FRONT ZA OSLOBOĐENJE SRBIJE OD EU ZLIKOVACA I IZDAJNIČKE FUKARE U SRBIJI . DRUGAČIJE NEĆE IĆI NIKAKO ...
Ponedeljak 14.10.2013. 21:46
kako samo jedete QaQu.. cisto sa one koje se brzo pale da se napomene svi su oni (prosvetari, policija lekari) imali strajk ali samo prosvetarima su dali corak jer je strajk propao i prosvetari nisu dobili nista (zahvaljujuci tome sto imaju zilion sindikata). prosvetarima zadjnih 10 godina je plata ista i zato koferce shatafakap
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online