Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 16.10.2013.
15:55
Beta A

Opozicija: Šta je Vlada "smuljala" s Hrvatima? Ministar: Pod pritiskom smo

Raspravu u Skupštini Srbije je obeležila žustra polemika o carinskoj stopi za uvoz cigareta iz Hrvatske i o tome šta je Vlada Srbije zapravo prihvatila. Opozicija je kritikovala što se za tu odluku saznalo od Evropske komisije koja je čestitala Srbiji na "konstruktivnom pristupu", a ne od Vlade Srbije i ocenila da će takva odluka ugroziti građane Srbije koji rade u duvanskoj industriji.

Skupština Srbije (foto: arhiva)
 

Ljajić: Odluka nema veze sa Josipovićevom posetom

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljaljić je u skupštinskoj raspravi nekoliko puta ponovio da još nema konačnog dogovora sa EU u vezi sa poreskom stopom za uvoz cigareta iz Hrvatske i da su pregovori u završnoj fazi, ali da je Vlada poslala Evropskoj komisiji dopis u kojem je navela da je
spremna za razgovore i da želi dogovor. Ljajić je kazao da to nema nikakve veze s posetom predsednika Hrvatske Ive Josipovića Beogradu, ali da ima veze sa izveštajem Evropske komisije o napretku Srbije koji je  objavljen u sredu 16. oktobra. Povodom navoda Ljajića o velikim pritiscima na Srbiju, Andrić je kazao da je tačno da je postojao pritisak, ali da to nije ni prvi ni zadnji put.

LDP: Ovo nije dobro za Srbiju

"Ne može niko da nas ubedi da je prihvatanje nečega noć uoči objavljivanja izveštaja (Evropske komisije) dobro za Srbiju", rekao je poslanik Liberalno-demokratske partije Ivan Andrić i naveo da je reč o problemu koji je postojao godinu dana. Andrić je ocenio da je Srbija neradom i nesposobnošću Vlade dovedena u situaciji da mora nešto da prihvati noć uoči objavljivanja izveštaja kako bi taj izveštaj bio pozitivan.

DS: Što da se Srbija odrekne 300 miliona evra?

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević ocenio je kao "skandaloznu" odluku da se na uvoz cigarete iz Hrvatske i dalje primenjuje CEFTA sporazum, iako je Hrvatska sada članica EU i upitao zašto se Srbija "odriče 300 miliona evra".

SNS: Otklonjene sve dileme

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić kazao je da se nada da su sve dileme o cigaretama i CEFTA sporazumu otklonjene i to kakve su alternative bile ako bi se nešto odbilo.

Babić je kazao da je Srbija 2008. potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i upitao šta je sa neiskorišćenim šansama iz tog sporazuma i čija je to odgovornost.

Skupština je završila raspravu o izmenama zakona o zaštiti konkurencije i o elektronskoj trgovini, a sednicu će nastaviti sutra u 10 sati.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.10.2013. 15:58
Издајници!!!!!
Sreda 16.10.2013. 16:12
"Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić kazao je da se nada da su sve dileme o cigaretama i CEFTA sporazumu otklonjene i to kakve su alternative bile ako bi se nešto odbilo. " ???? I DA LI JE IKO RAZUMEO šta je htelo reći OVO GOVNO ZADRIGLO ?
Sreda 16.10.2013. 18:31
Ovo je najgora vlast! Ne mogu da vjerujem! Koliko nas je mislilo da nema gorih od DS. Ovakva prevara i izdaja naroda i zemlje, ovo je sramota bez presedana! Idioti, Crna Trojka čak će i tužbu povući i pogaziti sve svoje stradale i protjerane od Jasenovca do danas. GNJIDE sa amebom od Tomislava Nikolića na čelu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online