Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 19.10.2013.
18:56
Beta A

Dačić predlaže zajednički spomenik albanskim i srpskim žrtvama

Premijer Srbije Ivica Dačić je danas u porti manastira Gračanica na Kosovu i Metohija odgovarajući na pitanja novinara predložio da se napravi zajednički spomenik Srbima i Albancima na KiM.


Dačić u Gračanici predlaže spomenik i za Srbe i za Albance
 

Upitan da li će Beograd tražiti oproštaj kosovskih Albanaca, Dačić je predložio da se napravi zajednički spomenik albanskim i srpskim žrtvama ratova na Kosovu i Metohiji.

"Ocene šta se desilo su veoma različite i često se desi kada se pokrene pitanje pomirenja i oproštaja da se tenzije još vise podignu oko toga ko je kriv", rekao je Dačić. On je dodao da se prošlost ne može promeniti, ali može budućnost.
 

Upitan kada će Srbija priznati Kosovo, Dačić je rekao da za Srbiju Kosovo nije država nego posebna teriotija koja je definisana Rezolucijom 1244.

Govoreći o eventualnim direktnim susretima sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem, bez posrednika iz EU, Dačić je naveo da je Beograd to predlagao za neka pitanja.

"Ukoliko razgovori nisu statusnog karaktera nije problem da razgovori budu direktni i mi to ne odbijamo, ali ne znam koliko na drugoj strani postoji zainteresovanost", rekao je Dačić.

Premijer je rekao je danas u Gračanici da nije učestvovao na predizbornom skupu liste "Građanska inicijativa srpska" da ne bi izazvao probleme u pokrajini. On je rekao da je njegova poseta organizovana u skladu sa dogovorom sa prištinskim vlastima u Briselu.

"Ne ulazim u to kako ko definiše ovu posetu, nisam želeo da izazivam bilo kakve probleme", rekao je Dačić i dodao da je kontraproduktivno da se političarima iz Srbije zabranjuje dolazak na KiM.

"Da ne bi izazvali tenzije pridržavali smo se onog sto smo dogovorili i zato sam se obratio građanima u porti", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Subota 19.10.2013. 19:13
Да да моји генији заједнички споменик Србима жртвама на Косову и Метохији и албанским терористима.Све Ђутуре у једном(3 у 1).Каква иронија жртва терориста Адем Јашари и убијена српска деца. Срамота!!!
Subota 19.10.2013. 20:26
Помирење је можда могуће, када се исправе све неправде! Али се, у том случају, бојим да од шиптара не би остало много! Уосталом, шиптари би срушили споменик у року од два дана! Осим ако не планираш да га штити твоја жандармерија! А то си предложио вероватно зато што их је побио твој газда рогати, јер њему нису битне националности већ само крв! Па би сада после свега да изједначиш жртву и кривца! То "мало" теже иде!
Subota 19.10.2013. 21:48
Дачићу, ретардирани мајмуне.....ил` по банане ил` у шуму..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online