Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 20.10.2013.
13:02 >> 14:46h
J. L. Petković - Vesti A

Dačić u Gračanici: Izaberite svoju vlast i živite slobodno

Oko 5.000 Srba sa centralnog Kosova srdačno je dočekalo juče premijera Srbije Ivicu Dačića u porti manastira Gračanica gromoglasnim aplauzom i povicima "Srbija, Srbija", "Ivice, Srbine", "Kosovo je srce Srbije". Srbi iz Raniluga, Lipljana, Štrpca, Gračanice došli su sa zastavama Srbije u rukama u majicama na kojima je trobojka ili natpisi "Ja sam zvaničnik Srbije". U portu manastira donet je i ogroman portret Ivice Dačića.

Srdačan doček predsedniku Vlade Srbije: Ivica Dačič se prošetao Gračanicom
 

- Braćo i sestre, preosvećeni vladiko, kandidati za gradonačelnike i odbornike, želim sada da vas pozdravim. Rekli su mi da je ovo poseta verskog karaktera i to je tačno, zato što ja verujem u Srbiju. Došao sam ovde kao predsednik Vlade Republike Srbije da vam prenesem poruku da je Vlada Srbije zainteresovana da se sačuva mir, bezbednost i stabilnost, da srpski narod može da živi slobodno - rekao je Dačić.
Premijer je okupljene građane pozvao da budu jedinstveni u odbrani državnog i nacionalnog identiteta.

Poruka mira

- Srbija želi da prenese poruku mira, zajedničkog života i da pokaže da se brine o svojim građanima. Za nas je bitno da Srbi budu jedinstveni i da Srbija zaštiti svoje građane - rekao je premijer Ivica Dačić po dolasku u manastir Gračanicu, gde ga je dočekao vladika kosovsko-metohijski i raško-prizrenski Teodosije.
Gračanica ga je dočekala okićena trobojkama.
Sa Dačićem na Kosovo su otputovali i generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović.

- Izađimo na lokalne izbore, da izaberete srpsku vlast. Važno je da izađete i da imate vlast koja će da legitimiše i artikuliše naše srpske interese na Kosovu i Metohiji - poručio je Dačić.


On je potom otišao na kafu u kafić koji se nalazi preko puta policijske stanice KPS. Dolazak premijera Srbije, koji Priština tretira kao versku posetu, ispraćen je uz najviše mere bezbednosti. Kako "Vesti" saznaju, za obezbeđenje posete angažovano je svih 200 pripadnika specijalne kosovske jedinice ROSU, kao i veliki broj pripadnika kosovske policije.

Na prilazima Gračanici bilo je povećano prisustvo Euleksa i Kfora. Povećane mere bezbednosti bile su i na prelazu Merdare, preko kojeg je Dačić ušao na KiM. Zanimljivo, da su uz put kojim je prošao do Gračanice, uklonjene sve zastave Kosova i Albanije koje su uobičajeno okačene ispred kuća i na banderama.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.10.2013. 13:08
Opet su Srbi pokazali svoju glupost. Da ima barem svet o cemu da smeje...
Nedelja 20.10.2013. 13:39
И наша црква је позвала тамошње Србе на изборе.Значи требају изаћи.Треба чекати дан када ћемо вратити Космет.До тада морамо трпети чак и понижења.
Nedelja 20.10.2013. 17:52
"srdačan" doček sa gomilom obezbeđenja ... baš "omiljen" lik ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online