Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 20.10.2013.
20:14
Beta A

''Srbi, uzmite sudbinu u svoje ruke''

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Vlada Srbije poziva kosovske Srbe da učestvuju na predstojećim kosovskim lokalnim izborima ne da bi pomogla Prištini, nego da bi Srbi uzeli svoju sudbinu u svoje ruke.

"Da uzmu vlast u svoje ruke i budu legitimni predstavnici i učesnici u svim dogovorima i pregovorima koji predstoje. Ako niste za stolom, onda ste na stolu, odnosno o vama se pregovara", rekao je Dačić novinarima na Sajmu knjiga u Beogradu, gde je predstavljeno izdavaštvo kosovskih Srba koje je pomogla Kancelarija za Kosovo.

Budite za stolom, a ne na njemu: Ivica Dačić

Dačić je naveo da je preduslov za pobedu jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i ocenio da Srpska pravoslavna crkva u tome ima veliki značaj i doprinos. Premijer je istakao da je "Srbija na Kosovu živa materija i realnost", a ne samo nešto što je postojalo pre 500 ili 700 godina.

Dačić je rekao Srbija nikada neće ostaviti svoj narod na cedilu i da će se uvek boriti

Dačić u Gračanici: Izaberite svoju vlast i živite slobodno

 

Oko 5.000 Srba sa centralnog Kosova srdačno je dočekalo juče premijera Srbije Ivicu Dačića u porti manastira Gračanica gromoglasnim aplauzom i povicima "Srbija, Srbija", "Ivice, Srbine", "Kosovo je srce Srbije". Srbi iz Raniluga, Lipljana, Štrpca, Gračanice došli su sa zastavama Srbije u rukama u majicama na kojima je trobojka ili natpisi "Ja sam zvaničnik Srbije". U portu manastira donet je i ogroman portret Ivice Dačića.

za njegovu bezbednost, prosperitet i prava. Promociji su prisustvovali i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, patrijarh Irinej i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin.

Patrijarh Irinej istakao je da dokle god postoji vera ima i nade i da će "Kosovo, koje je uvek bilo i jeste, ostati srpsko".

"Mnogo je porušenih i spaljenih kuća i treba pomoći tom narodu, omogućiti mu da tamo ostane", rekao je patrijarh.

Vulin i Stefanović istakli su da je stvaralaštvo Srba na Kosovu preduslov za njihov opstanak. Kancelarija za Kosovo je na prošlogodišnjem sajmu prvi put predstavila stvaralaštvo kosovskih Srba na svom štandu, a tokom ove godine objavljeno je 100 novih izdanja, a 33 pomogla je Kancelarija.

Dačić je prisustvovao otvaranju Sajma knjiga i posetio je štand Policijske akademije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.10.2013. 20:38
...srbima sudbina a siptarima KiM.jelda?...kako vas nije sram, zar nevidis da siptari podrzava ne samo NATO. nego i sama vlada srbije, jer naime Ey. KiM poklanjate srbskim naprijateljima.
Nedelja 20.10.2013. 20:44
Србомрзац, продао је веру за вечеру, па мисли да ће и остали да прихвате исто.
Nedelja 20.10.2013. 21:25
Na žalost Srba sa KiM i svih ostalih poštenih rodoljuba, ti si im oduzeo sudbinu potpisavši sramni ugovor u Brieslu, koji predstavlja izdaju i predaju KiM !!! Tvoj duhovni vodja je isto napravio sa Srbima iz RSK !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online