Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 24.10.2013.
15:03
J. Arsenović - Vesti A

Braneći Dačića napadaju Vučića

Milan Beko je "nesreća" i "manipulator" koji bi ulagivanjem Aleksandru Vučiću da istisne premijera i ministra policije Ivicu Dačića i uruši institucije u državi Srbiji. Ovom jednom rečenicom mogao bi da se svede siže neobičnog teksta na portalu Socijalističke partije Srbije koji je usledio nakon što je kontroverzni biznismen u televizijskom intervjuu ocenio da se "policija bavi marketingom" kada ga optužuje za malverzacije u vezi sa privatizacijom Luke Beograd i C marketom.

Otrovne strelice: Aleksandar Vučić (levo) i Ivica Dačić
 

Beko je konstatovao da Vladu treba da preuzme Aleksandar Vučić, dok bi premijeru i lideru SPS-a "laknulo kada bude na svom prirodnom mestu" koji mu po snazi partije pripada.


Ovako kadriranje narečenog biznismena bilo je dovoljno inspirativno za neke u SPS-u pa je osvanuo tekst u kojem se, između ostalog, poručuje "da u Srbiji, evropskoj zemlji institucija, više neće biti raznih Beka".
 

Beko traži objašnjenje

Beko je optužio je SPS za, kako je naveo, preteći govor mržnje i podsticanje na javni progon.
- Zveckale su i lisice, ako se ne varam. Vraćam se u Beograd sa namerom da se sutra obratim Dačiću, jer u saopštenju SPS-a nalazim preteći govor mržnje i podsticanje na javni progon - naveo je Beko.


Drskost koalicionog partnera

Funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović pozvao je Vučića da "ne trpi drskost nekih stranaka koje imaju tri ili četiri puta manju podršku od naprednjaka".
- Ponekad me iznenadi drskost nekih koalicionih partnera koji ne oklevaju da upute pikado strelicu ka Vučiću iako on to ničim nije zaslužio - rekao je Stefanović.

 

"Sada bi hteo da proizvede još jednog jakog lidera (Vučića prim. aut.) i to, slučajno, baš onog koji je na čelu istraga sumnjivih privatizacija, među kojima se, opet slučajno, našlo i nekoliko vezanih za institucije odanog Milana Beka", navodi se na sajtu SPS-a.


Na pitanje ko su autori teksta, "Vestima" je u Informativnoj službi SPS-a rečeno da neće da kažu, da bi potom dodali da je to njihova služba. Beogradski mediji su prethodno objavili da je tekst prosleđen "odozgo", ali bez preciziranja od koga.


Na naše pitanje da li je autor predsednik stranke Ivica Dačić, odgovoreno je da on "nema vremena za tako nešto".


Takođe se tvrdi da iz partijskog vrha nisu dobili "packe" zbog jezika i stila u obraćanju koje se završava sa "ohaj" i kao dokaz navode da tekst nije povučen sa sajta.


- Mi smo odstupili od naše smirenosti, procenjujući da na laži i manipulacije možemo i na ovaj način da odgovorimo - kažu u Informativnoj službi SPS-a.


Zanimljivo je da potpredsednica SPS-a Dijana Vukomanović bila zatečena pomenutim tekstom konstatujući da je "suviše napredan".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.10.2013. 18:47
Kontraverzni biznismen, koji je i postao biznismen uz pomoć vlasti...! Eee Srbijo, ima li i jedan da je pošteno zaradio sa svojom sposobnošću, a da politika nije bila umiješana ?
Četvrtak 24.10.2013. 15:26
Ne bi Beko izjavio nashto sto ne prija Vuckovim shima. Uostalom, Beko je informisan dobro i na vrijeme je shvatio da je Dacic jednom nogom u cpec. Sudu a drugom u Zabeli. Obavio je Amerima, EU i Shiptarima sta je trebalo a sad arrivederci. Sledi osveta, za ono sto je uvalio Vucica u Briselu tokom pregovora i podijelio sa njim "slavljenicki kolac" izdaje!!!
Četvrtak 24.10.2013. 16:47
Ова двојица се слажу једино зато што морају! Као мачка и миш, али на истом задатку! Док схвате да је најбоље да оду, биће касно!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online