Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 25.10.2013.
15:09
021.rs A

Porodica Vilson oterana iz Srbije

Osnivač “Biciklističke kuhinje” Sajmon Vilson sa ženom i troje dece otputovaće u svoju matičnu državu Ameriku, jer mu je policija nedavno odbila zahtev za produženje vize.

Porodica Vilson poslala je “oproštajno pismo” Novom Sadu i zemlji, jer odlazi po nalogu suda, piše portal ''021.rs''.

''Svima koji su došli u 'Kulturnu razmenu' ili kojima je popravljen bicikl u 'Biciklističkoj kuhinji', želimo da kažemo da je bilo sjajno živeti u Novom Sadu nekoliko poslednjih godina i da je sjajno iskustvo upoznati toliko divnih ljudi'' reči su ''oproštajnog pisma'' Novom Sadu Sajmona Vilsona na njegovoj Fejsbuk stranici.

Pozdrav Novom Sadu: Slika sa ''Fejsbuk'' profila Sajmona Vilsona

Vilson je u svom ''pismu'' napisao da je “svako ko koristi religiju ili politiku da kontroliše druge veliki s****, a svako ko dozvoljava da bude kontrolisan i manipulisan ili suviše lenj da misli svojom glavom ili idiot”.

''Kako dela govore više nego reči, neće biti da je on − koji je sa 17 godina došao u Evropu da bi se volonterski bavio socijalnim i humanitarnim radom, da bi obučen kao klovn uveseljavao klince u školama i odeljenjima za rak, dovodio bendove i organizovao koncerte, besplatne radionice i festivale, oženio se i dobio troje predivne dece, uložio sopstveni novac u socijalni posao i otvorio u Srbiji prvi Bajk kičen − taj koji bi trebalo da menja svoje vrednosne stavove'', navodi Vilson u

Sve počelo pričama o grupnom seksu i sekti


Udruženje Kulturna razmena u saopštenju je navelo da veruje da je u pozadini "nešto više od policije" i podsetilo da su njihove prostorije u više navrata bile na meti napada vandala koji su razbijali izlog i pretili. Iz Udruženja su dodali da nikada nisu imali problema sa dokumentima ili vizama, sve dok pojedini mediji juna ove godine nisu počeli da pišu o Kulturnoj razmeni kao o "sekti" i o "seks-kultu", povezujući ih sa pedofilijom.

“pismu”.

Vilson u Novom Sadu živi više od tri godine sa suprugom i troje dece. Policija mu je naložila da do kraja oktobra napusti Srbiju jer je prekršio uslove boravka. Njemu je, prema objašnjenju policije, boravak prvobitno bio odobren radi volontiranja u kulturnoj razmeni, a ne za osnivanje privrednog društva za trgovinu i usluge i rad u njemu – što je Vilson učinio.

S druge strane, Vilson tvrdi da je ova situacija rezultat nesporazuma na relaciji između policije i advokata koji ga je zastupao, jer, kako je rekao, smatrao je da sve vreme radi sve što je potrebno.

Pre dve nedelje je održan miran skup podrške Vilsonu na Trgu slobode, gde je oko 100 učesnika transparentima poručilo da Vilson i njegova porodica treba da dobiju vizu za ostanak u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Petak 25.10.2013. 15:22
..eto sta su propaganda i mediji u stanju. Slobo je to dobro znao a ovi odlicno naucili...!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online