Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 06.11.2013.
15:34
Srna, Beta A

Putinov čovek: Ministarka sabotira Južni tok

Direktor Ruskog instituta za strateške studije (RISI) Leonid Rešetnjikov smatra da ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović sabotira Sporazum koji su o gasovodu "Južni tok" postigli predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Ministarka menja dogovor dva predsednika, navodi Rešetnjikov
 

Rešetnjikov je za sutrašnje izdanje nedeljnika "NIN" upozorio da je stav Srbije o ovom pitanju prilično nedosledan i izrazio žaljenje zbog toga.

"Nikolić i Putin su razgovarali o pitanjima u vezi sa izgradnjom 'Južnog toka'. Nažalost, stav Srbije o ovom pitanju prilično je nedosledan. Dva predsednika se dogovaraju o jednom, a zatim srpski ministar energetike iznosi izmenjeni stav koji Rusija ne može da odobri", rekao je Rešetnjikov.

Ministarka: Ne sabotiram

 

Ministarka Mihajlović izjavila je da nisu argumentovane tvrdnje da ona sabotira dogovor predsednika Srbije i Rusije. "To je pokušaj da se napravi nepostojeća napetost i da se destabilizuju odnosi bez i jednog argumenta", rekla je ninistrka.

 

Ona smatra da su te tvrdnje pokušaj da se u "centar priče stavi nešto što ne postoji" i da se pažnja skrene s važnih stvari kao što su ekonomske mere vlade, reforma Srbijagasa i drugi problemi.

 

"Za mene su najvažnije činjenice. Ovo ministarstvo i ova vlada su za godinu i po uradili više za Južni tok, nego ijedna prethodna vlada", rekla je Zorana Mihajlović.

On je naglasio da ovi problemi traju već izvesno vreme i da je Putin još u septembru prošle godine sugerisao srpskom predsedniku da se definiše jasan stav Srbije u vezi sa ovim pitanjem.

"Nemoguće je da predsednik govori jedno, a njegov ministar nešto sasvim suprotno. U protekloj godini nikakvih promena u tom smislu nije bilo, Zorana Mihajlović nastavlja da sabotira sporazum dva predsednika", ponovio je Rešetnjikov.

On je podsetio da se, povodom poslednjeg susreta lidera dve zemlje, u srpskim medijima pojavila vest da je Putin rekao Nikoliću "dogovorite se, na kraju, ko je gazda u kući".

"Zvanični ruski mediji ove reči ne prenose, ali u principu, nemamo razloga da sumnjamo da je Putin mogao ovako nešto da izjavi", rekao je Rešetnjikov.

Direktor RISI, čiji je pokrovitelj Putin i čiji ogranak odnedavno deluje u Beogradu, istakao je da "konfuzija i oklevanje u srpskom rukovodstvu, kada desna ruka ne zna šta radi leva, ne mogu da ne izazovu nedoumice kod ruskih vlasti".

POVEZANE VESTI

Sreda 06.11.2013. 15:42
Za nju se to pričalo i prošle godine pa je upozorio Toma, i evo opet. Vjerujem Rešetnjikovu. KGB-ovaca ima dovoljno u Srbiji da sve saznaju. Šta da se očekuje od žene koja je roterijanac i malteški vitez.
Sreda 06.11.2013. 15:57
Ovu treba je*ati i sve ostale sto koce i sabotiraju Juzni Tok! I to podhitno!!! Putine razbucaj ove lopove ako Boga znas, da im se satre seme pogano lopovsko izdajnicko i korumpirano, kad mi srbi nismo sposobni! Nazalost!!
Sreda 06.11.2013. 15:43
Sporazum dva predsjednika Nikolica i Putina je kao sveto pismo koje mora da se ispostuje. Sabotiranje tog sporazuma od strane jedne minisarke je ocigledno neprjatejski placenicki atak stranih elemenata kojima je taj sporazum trn u oku. Ministarka mora pravno i politicki da podnese konsekvence pod hitno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online