Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 12.11.2013.
16:52
Beta A

Gej aktivista savetnik ministra Ružića

Gej aktivista Boris Milićević imenovan je za savetnika ministra zaduženog za evropske integracije Branka Ružića, saopštila je Gej strejt alijansa (GSA).

Boris Milićević biće savetnik Branku Ružiću
 


"Gej strejt alijansa pozdravlja imenovanje Borisa Milićevića za savetnika ministra zaduženog za evropske integracije. Milićević će funkciju savetnika obavljati u oblasti ljudskih prava sa posebnim osvrtom na prava LGBT populacije", navodi se u saopštenju.
 

Kao organizacija koja se zalaže za jačanje društvene i političke participacije građana, GSA smatra da je veoma značajno da autovane LGBT osobe budu akteri a ne samo posmatrači važnih društveno-političkih procesa, posebno onih koji se tiču poboljšanja njihovog položaja. Zato nas raduje činjenica da su osobe poput Borisa Milićevića, koji svojim znanjem i iskustvom nesumnjivo može puno da doprinese poboljšanju ljudskih prava i LGBT zajednice i svih drugih građana i građanki, prepoznate od strane nosilaca vlasti i angažovane u okviru državnih instuticija.
 

Takođe, odluka o definisanju savetničke pozicije koju će obavljati Milićević za oblast ljudskih prava sa posebnim osvrtom na prava LGBT populacije, govori o važnosti koju ova oblast ima u procesu evrointegracija Srbije i, nadamo se, spremnosti vlasti da se u punom kapacitetu posveti zaštiti i promociji ljudskih prava svih građana i građanki, među kojima su i LGBT osobe.
 

Alijansu, takođe, raduje i činjenica da je Boris Milićević svoj dugogodišnji aktivistički angažman za ljudska prava najvećim delom ostvarivao upravo u ovoj organizaciji čiji je osnivač i prvi predsednik.
 

"Verujemo da će Milićević svoj budući rad na novoj funkciji obavljati odgovorno i predano u čemu će imati podršku Gej strejt alijanse, a verujemo i većine drugih organizacija koje se bave ljudskim pravima LGBT osoba. Takođe, želimo da verujemo da će angažovanje i imenovanje autovanih LGBT osoba na različite pozicije u državnim institucijama i organima, a u skladu sa traženim kriterijumima, postati ubuduće mnogo češća praksa nego što je to bio slučaj do sada", kažu u ovoj organizaciji.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.11.2013. 18:24
Ова држава пуца по шавовима, настрани су на власти, воде нас у неминовну пропаст, колико само секташа има, поред педера у влади то само Бог зна...
Utorak 12.11.2013. 17:11
Ne pominje se šta je po PROFESIJI MILIVOJEVIČ i da li ga obrazovanje preporučuje za mesto savetnika ministra ? Verujem da Ružić zna zašto je imenovao MILIVOJEVIĆA . ONO ŠTO JE RUŽNO JE AROGANCIJA PEDERA KOJI NAGLAŠAVAJU DA JE PEDER POMOĆNIK MINISTRA .
Utorak 12.11.2013. 21:26
Ал ће да га "саветује"...онако,насамо,у кабинету.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online