Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 17.11.2013.
06:06 >> 21:31h
Beta A

Zatvorena biračka mesta u K. Mitrovici

U tri biračka centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici u 19 sati je završeno glasanje na ponovljenim kosovskim lokalnim izborima, a prvi rezultati se očekuju do 23 sata, pošto je počelo brojanje listića u tom gradu.

Građani Kosovske Mitrovice danas ponovo izlaze na birališta
 
Na ponovljenim lokalnim izborima u tri glasačka centra u severnoj Mitrovici večeras je glasalo 22,38 odsto birača ili 5.231 građanin, saopšteno je iz Centralne izborne komisije samoproklamovanog Kosova (CIK).
Član Centralne izborne komisije (CIK) Nenad Rikalo izjavio je danas da je očigledno da je CIK pod pritiskom OEBS-a, pošto je odlučio da se glasovi sa ponovljenih kosovskih lokalnih izbora broje u Kosovu Polju.
Portparol OEBS-a Nikola Gaon je izjavio večeras da su tačno u 19.00 zatvorena sva glasačka mesta na severu Mitrovice i da je uprkos nekim medijskim napisima glasanje je prošlo mirno, bez problema koji mogu uticati na tok izbornog procesa.
U 19 sati zatvoreni su birački centri u Kosovskoj Mitrovici, a do 18 sati glasalo je 21,12 odsto birača, odnosno 4.938 upisanih u birački spisak, izjavio je kandidat za gradonačelnika liste Srpska Krstimir Pantić.
Na današnjim ponovljenim lokalnim izborima u Kosovskoj Mitrovici do 16.00 glasalo je 4.213 birača i postoji mogućnost da gradonačelnik bude izabran tek u drugom krugu, saopštili su danas iz izbornog štaba Olivera Ivanovića.
Centralna izborna komisija samoproklamovanog Kosova saopštila je da je danas do 15.00 na ponovljenim lokalnim izborima u severnoj Mitrovici glasao 3.831 glasač. Predsednica CIK-a Valjdete Daka je na konferenciji za novinare rekla da do sada nije bilo nikakvih problema na izborima u severnoj Mitrovici.
Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić izjavio je da je danas do 13.00 na ponovljenim lokalnim izborima glasalo 3.039 građana ili 12,99 odsto. On je demantovao tvrdnje nekih medija da su pripadnici njegovog obezbeđenja pretukli dvojicu radnika lokalnog komunalnog preduzeća.
Do 12 časova u tri glasačka centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici glasala su 2.362 upisana birača, odnosno 10,1 odsto, saopštio je izborni štab Građanske inicijative "Srpska".
Šef Misije OEBS Žan-Klod Šlumberže rekao je da se izbori u Kosovskoj Mitrovici odvijaju mirno i da je zadovoljan odzivom birača. On veruje da će broj onih koji su iskoristili pravo glasa rasti i da će ovo biti uspešan izborni dan.
U tri biračka centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici danas do 10 sati glasalo je 786 birača ili 3,4 odsto od oko 23.000 građana koji imaju. Kako prenosi RTS, 3. novembra je otprilike toliko građana izašlo na izbore do 17 sati, kada je prekinuto glasanje.

Izbori su se ponavljali zbog incidenata 3. novembra kada je glasanje prekinuto oko 17 sati, nakon što su upali maskiranih ljudi i razbili glasačke kutije. U tri biračka centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici gde su se izbori ponavljali, bilo je ukupno 27 biračkih mesta na kojima je pravo glasa imalo oko 23.000 građana.

Izbori uz jake snake Kfora, KPS-a i Euleksa

Rezultati oko 22 sata

 

Član Centralne izborna komisije (CIK) samoproklamovanog Kosova Nenad Rikalo rekao je da će preliminarni rezultati ponovljenih lokalnih izbora u Kosovskoj Mitrovici biti poznati između 22 i 23 časa.

 

Prema njegovim rečima, prebrojavanje će se obaviti na biračkim mestima ukoliko izbori prođu bez incidenata, a ako bude procenjeno da postoje bezbednosni rizici, birački materijal biće prevežen u centar za prebrojavanje glasova.

Građani severne Kosovske Mitrovice birali su odbornike za lokalni parlamenta, kao i gradonačelnika među pet kandidata. Kandidati za gradonačelnika su Krstimir Pantić iz Građanske inicjative "Srpska" koju podržava Vlada Srbije, Oliver Ivanović iz Građanske inicijative "Sloboda demokratija, pravda", Agim Deva iz Demokratskog saveza Kosova čiji je lider kosovski premijer Hašim Tači.

Kandidati za gradonačelnika Kosovske Mitrovice su i Adrijana Hodžić, direktorka kancelarije Vlade Kosova za severnu Mitovicu i Dimitrije Janjićijević iz Samostalne liberalne stranke.

Kosovska policija, Euleks i Kfor ranije su istakli da su preduzeli jake bezbednosne mere kako bi ponovljeni izbori protekli na miran način i u skladu za zakonom. Oni su saopštili da su spremni da odmah intervenišu ako bude ugrožen izborni proces ili bezbednost birača, osoblja i posmatrača na biračkim mestima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.11.2013. 14:41
Nigde ne videh "glasace" vec samo neka uniformisana lica. Ah da, milioni glasace koji zeljno cekaju da izadju na "demokratske" izbore republike kosovo ce izaci u popodnevnim satima (kada se dovoljno izvrsi pritisak i plasenje ).Policija-demokratija ? pistolj- demokratija ?kfor- demokratija ?,prisila-demokratija ?I tako je stigla demokratija u republiku kosovo.
Nedelja 17.11.2013. 07:31
http://i42.tinypic.com/qn9sao.jpg
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online