Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 23.11.2013.
21:14 >> 21:18h
Beta A

Ne pristajemo na ucene Albanaca s juga

Šef Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je u subotu da odluka predstavnika Albanaca s juga Srbije da prekinu razgovore s Vladom predstavlja "političku nekulturu" i istakao da država neće pristati na ucene.

Zoran Stanković
 

"Politika ucene nikada nije donela dobro onima koji takvim sredstvima žele da ostvare svoje ciljeve, pogotovo što su razgovori počeli da daju konkretne rezultate", rekao je Stanković za agenciju Beta.


Politički lideri Albanaca odlučili su da prekinu razgovore s Vladom Srbije pošto je odbijen njihov predlog da u Preševo i Bujanovac budu vraćeni sudovi i tužilaštva.


Oni traže da se u te dve opštine vrate osnovni sudovi i tužilaštva, kao i prekršajni sudovi i da se u tim mestima formiraju jedinice Višeg suda u Vranju.

Usvojenim zakonom predviđeno je da se u Bujanovcu formira osnovni sud, a u Preševu prekršajni sud i osnovno tužilaštvo.


"Mi verujemo da se samo dijalogom može doći do rešenja koje će pomoći ljudima koji žive na ovom prostoru da ostvare svoje životne želje i potrebe za boljim ekonomskim statusom", rekao je šef Koordinacionog tela za jug Srbije.

Stanković s albanskim ministrom o poseti Edija Rame

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković i ministar za omladinu i socijalnu zaštitu Albanije Erion Veliaj razgovarali su u subotu o predstojećoj poseti albanskog premijera Beogradu i saradnji u oblasti obrazovanja.


Premijer Albanije Edi Rama trebalo bi da uskoro poseti Srbiju, gde će s predsednikom Vlade Ivicom Dačićem razgovarati o unapređenju ekonomskih odnosa dve države.

"Posebno smo razgovarali o saradnji u vezi sa obrazovanjem Albanaca na jugu Srbije, s obzirom na to da je Nacionalni savet Albanaca predložio, a Ministarstvo prosvete prihvatilo korišćenje 18 udžbenika na albanskom jeziku", rekao je Stanković.

Poseta Preševu

Erion Veliaj boravio je u subotu u Preševu na poziv nevladine organizacije Odbor za ljudska prava, rekao je Riza Haljimi, koji je istakao da se on, zajedno s predsednicima opština Preševo i Bujanovac, Ragmijem Mustafom i Nagipom Arifijem, sreo s ministrom Veliajem na ručku tokom koga je bilo reči o njegovim utiscima u Preševu, ali da sastanak nije bio radnog karaktera.

"Dobra je praksa da ministri (iz Albanije) dolaze i ovakvim povodom, zbog kulturne aktivnosti, i mislim da će to uticati na bolju saradnju (Srbije i Albanije) koja će se još više poboljšati nakon posete premijera Albanije Edi Rame Beogradu", rekao je Haljimi.

POVEZANE VESTI

Subota 23.11.2013. 21:52
Mi moramo da propadnemo da bismo se ratili na scenu. "Vaskrsenje ne biva bez smrti", reče Njegoš.
Subota 23.11.2013. 21:42
za sad...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online