Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 29.11.2013.
22:22
Beta A

Više od 160.00 Roma dobilo lične karte

Više od 160.000 Roma dobilo je tokom poslednje tri godine lična dokumenta zahvaljujući projektu koji je finansirala Norveška, rečeno je danas povodom završetka tog programa.

Projekat je sprovodila nevladina organizacija Praksis u saradnji sa organizacijama Edukativni centar Roma iz Subotice i Osvit iz Niša.

Projekat finansirala Norveška: Ambasador Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvag

Ambasador Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvag rekao je na konferenciji za novinare u Medija centru da značajan broj Srba živi na granici siromaštva ali da su Romi najmarginalizovanija grupa, čiji je najveći problem pravna nevidljivost, odnosno neposedovanje ličnih dokumenata.

Kamsvag je naveo da je projekat "Doprinos socijalnoj inkluziji i borbi protiv diskriminacije marginalizovane populacije u Srbiji" doprineo rešavanju problema pravno nevidljivih lica u Srbiji.

"Poštovanje ljudskih prava i socijalna inkluzija marginalizovanih grupa su osnova za dalji put Srbije ka EU", rekao je Kamsvag.

Koordinatorka programa Praksis Ivana Stanković rekla je da je istraživanje pokazalo da su Romi najviše diskriminisani u osnovnoj školi.

Navela je da su đaci romske nacionalnosti često smešteni u zadnje klupe i nije im dozvoljeno da nose besplatne knjige svojim kućama.

Petak 29.11.2013. 22:37
Јесу то они Роми из Бугарске, Румуније, Албаније.... које ЕУ враћа у Србију јер их дедињски окупатори прихватају уз провизију и уплате на личне банковне рачуне ? Србијо, никад ниси ниже пала него ових дана. Распињу те, трују те, краду те, издају те ови комуњарски потомци-окупаторски намесници без имало страха и стида! Зар је Србски Народ толико кукавички да га се ови окупаторски намесници нимало не боје ????
Petak 29.11.2013. 22:31
не разумем зашто је Норвешка дала кинту да се овде удоме Цигани, када су могли ту кинту да њима дају и да их удоме код себе.. ионако боље живе од Србије.. или они ипак не желе да праве циганију од своје државе, а Србија је кућа на промаји..
Petak 29.11.2013. 22:27
Ne razumem sta je licna karta doprinela resavanju problema siromastva i diskriminacije. I zasto se on toliko zauzima za diskriminaciju u Srbiji, bolje bi bilo da gleda stanje u egoisticnoj i prebogatoj Norveskoj, koja moze da primi strance u neograbicenom broju ali su u panicnom strahu da ce njihova "arijevska" rasa nestati. Tamo vlada rasizam!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online