Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 08.12.2013.
18:15
Beta A

Dačić: SPS nema ništa protiv autonomije Vojvodine

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je u nedelju u Odžacima da koalicija SPS-PUPS-JS nema ništa protiv autonomije Vojvodine, ali da je protiv razbijanja Srbije i da Beograd i Novi Sad ne mogu da budu jedan protiv drugog.

Ivica Dačić

"Vojvodina je autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije", rekao je Dačić na završnom predizbornom skupu koalicije SPS-PUPS-JS i istakao da se neki iz Vojvodine ne bore za autonomiju zbog prava onih koji u Vojvodini žive, već se bore za sebe, svoje privilegije i svoju vlast.


On je istakao da se koalicija okupljena oko socijalista jasno i principijelno zalaže za decentralizaciju, ali da ništa što je na uštrb Srbije i što je protivno Ustavu ne moze biti sprovedeno.


Govoreći o socijalno-ekonomskoj situaciji, Dačić je naveo da je retko koja prethodna vlast na sebe preuzimala resavanje problema i da su oni ostavljani budućim generacijama.


"Ova Vlada ne zeli nikome drugome da ostavlja probleme, jer ako budemo tako radili Srbija nema budućnosti. Mi moramo sve da uradimo za budućnost naše dece, za budućnost Srbije", naveo je Dačić i pozvao građane da glasaju za koaliciju okupljenu oko socijalista.


Funkcioner SPS-a Dušan Bajatović zatražio je da se u kratkom roku, u dogovoru sa opozicijom, promeni Statut Vojvodine, čije je pojedine odredbe Ustavni sud proglasio neustavnim, zatim da se promeni izborni sistem u proprocionalni i da se "ide na izbore" u pokrajini, jer "Vojvođani hoće vlast koja će odgovarati njihovim interesima".


Izbori za odbornike Skupštine opštine Odžaci biće održani 15. decembra.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.12.2013. 18:42
zlo komunjarsko,bednik prodani,sve moze,samo da se zadrzi fotelja.a opozicija gola g.... neslozni i razjedinjeni,zato ovaj bairi,i radi sta oce
Nedelja 08.12.2013. 19:10
Pristaces Dacicu i da se poturci narod samo da zadrzis fotelju.Sa Tadicem si stvarao nezavisno Kosovo,udario temelje,priznao tablice,carinu,granicu,diplome...sa Vucicem i tata Nikolicem ste samo zavrsili posao do kraja.A Vojvodina,dao bih ti i svoje rodjeno samo da zadrzis fotelju,ali ne krivim tebe g.Dacicu nego krivim ovaj ludi i naivni narod u koji spadam i ja.Tako nam i treba.
Nedelja 08.12.2013. 19:13
Zamislite da se mali Ivica ne bavi politikom i da nije na vlasti....! Koliko bi samo bio neprimjetan !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online