Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 21.12.2013.
01:24
J. Arsenović - Vesti A

Umalo tuča Vučića i Cvijana

Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke u sredu uveče, Oliver Antić podneo je ostavku na sve stranačke funkcije i napustio partiju, dok je Vladimir Cvijan u nastupu besa opsovao majku stranačkom lideru Aleksandru Vučiću, besno napuštajući sastanak partijskog vrha.

Od osmeha do uvreda: Kraj saradnje Aleksandra Vučića i Vladimira Cvijana (u sredini)
 

Član Predsedništva Goran Knežević potvrdio je za "Vesti" da je došlo do incidenta, za koji kaže da je vinovnik Cvijan.


- Gospodin Vučić mu je rekao da sada na sednici Predsedništva ima mogućnost da kaže sve što želi i sve što misli, na šta je on besno reagovao. Na vratima se okrenuo i opsovao - kaže Knežević.
 

Knežević: Nema raskola

Da nema raskola između Vučića i Nikolića, tvrdi i Goran Knežević.
- Videli ste da oni rade zajedno, da u svakom javnom nastupu izjavljuju da su u stalnoj konsultaciji i da ne postoji nikakav raskol. To su pokazali i uspesi SNS-a na izborima u Odžacima, Kostolcu i Voždovcu - kaže bivši ministar poljoprivrede.

Rečima: "Bože sačuvaj", Knežević je negirao da je bilo fizičkog okršaja. Na konferenciji za medije održanoj nakon burne sednice, potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović je rekao da je Vučić pokazao toleranciju i pribranost.


"Predsednik stranke tražio je da mu se (Cvijanu) ništa ne desi i da mu se niko ni ne obrati. On je u miru izašao iz sale."


Stefanović je dodao da to dokazuje neistinitost Cvijanovih tvrdnji da mu se preti, i da je upravo obrnuto.


U četvrtak nismo uspeli da dođemo do Cvijana, ali se on oglasio na Tviteru, najavljujući da će protiv Vučića podneti krivičnu prijavu "za ugrožavanje sigurnosti" za šta je zaprećena kazna do pet godina zatvora.


"Vučić je pokušao da me fizički napadne na Predsedništvu. Vređao je mene i moje najbliže saradnike. Odgovorio sam njegovim jezikom i otišao...", napisao je Cvijan.
Više od ove incidentne situacije u kojoj je akter čovek bez stranačke težine i podrške, odlazak savetnika predsednika Srbije Olivera Antića iz SNS-a mogao bi da ukaže na budući razvoj odnosa između Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

Dostojanstven gest Antića

I u Predsedništvu SNS-a, kao i u onom na Andrićevom vencu, ističu dostojanstveni gest Olivera Antića. Stanislava Pak kaže da je Antić pokazao izuzetnu odgovornost ostavkom u SNS-u jer je, kako je navela, napravio grešku bez loše namere, s obzirom na to da je bio obmanut od strane hrvatskog novinara Domagoja Margetića.


- Iskreno da vam kažem, Oliver Antić se ponašao vrlo uljudno i kao pravi gospodin na kraju sednice Predsedništva nam je podelio pismenu ostavku - kaže Goran Knežević.
Na pitanje da li se u slučaju da zadrži Antića u svom kabinetu, predsednik Nikolić stavlja na stranu Vučićevih protivnika, Knežević odgovara: "Nema to veze, on je podneo ostavku na sve stranačke funkcije, a to je najvažnije."

Već duže vreme postoje različiti tonovi iz kabineta na Andrićevom vencu i kancelarije prvog potpredsednika. I pored toga što u SNS-u tvrde da nema šumova na relaciji Nikolić-Vučić, procena je da će u slučaju ostanka Olivera Antića na mesto Nikolićevog savetnika, to značiti dalje produbljivanje sukoba bivšeg i sadašnjeg prvaka naprednjaka.


Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak tvrdi da ne postoji sukob i uverena je da će predsednik Srbije doneti pravu odluku kada se radi o ostanku Olivera Antića u Predsedništvu.
 

U januaru odluka o izborima

Predsedništvo Srpske napredne stranke nije postiglo saglasnost o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, a kako je najavio Nebojša Stefanović, stranka će to prelomiti početkom naredne godine.


Predsedništvo je predložilo smenjivanje gradonačelnika Užica i Kraljeva, Saše Miloševića i Dragana Jovanovića, koji su članovi naprednjaka. Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić izjavio je posle sednice da je odlučeno da naprednjaci treba da istupe iz lokalnih vlasti u deset opština (Žabarima, Žagubici, Boljevcu, Ljigu, Kniću, Rači, Ivanjici, Vranju, Beloj Crkvi, Žitištu i Valjevu). Radi se o sredinama u kojima SNS učestvuje u vlasti, ali nije ključni faktor.


- Ako ne možemo dovoljno da utičemo, ne želimo ni da snosimo odgovornost za loše vođenje - rekao je Nikolić.


On je najavio da će Vladi biti predloženo i razrešenje pet direktora javnih preduzeća na republičkom nivou, a biće razrešeno i oko 100 direktora lokalnih javnih preduzeća i funkcionera. Nikolić, međutim, nije naveo nijedno konkretno ime.


Za sada je od 183 opštinska odbora SNS-a, kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika stranke podržalo 128, dok Vladimira Cvijana koji je ranije najavio da će stati na crtu Vučiću, nije podržao nijedan odbor. Vanredna izborna skupština SNS-a zakazana je za januar.

Ona je ocenila da je Antić pokazao izuzetnu odgovornost ostavkom u SNS-u jer je, kako je navela, u slučaju najave konferencije za štampu hrvatskog novinara Domagoja Margetića, napravio grešku bez loše namere.


"Najavljena je konferencija na kojoj je trebalo da budu predstavljeni dokazi u slučaju Mobtel, a desilo se da je eskalirano nešto sasvim drugo, optuženi su savetnici Aleksandra Vučića i stvar je dobila drugačiju dimenziju", podsetila je ona, potvrđujući da je Nikolić znao da će ta konferencija biti održana, ali da nije očekivao da će eskalirati u potpuno drugom pravcu.


- Ljudski je grešiti, božanski je opraštati - zaključila je Pak.

POVEZANE VESTI

Subota 21.12.2013. 10:41
Што рече један мудар човек - Цвијану се мора одати признање што сме да удари на "неприкосновене".... отишао је од флекавог, када је овај био на власти... сад поткопава "ауторитет" драмосера на врхунцу"моћи"... ХЕХХЕХЕ... неко би помислио да је покривен дебелим леђима ? А нарцисоидни драмосер не може да поднесе чињеницу да више није "омиљен" код амбасадора... Без обзира на поданичко додворавање...
Subota 21.12.2013. 08:12
Vi pacovi sto ste otisli sta je? Ne moze da se krade a? Pa predjite u DS! Tamo se upravo zahuktavaju u "pojacanjima" sa takvima.
Subota 21.12.2013. 11:11
Kolko je Vučić ponizio Srbe daće bog dočekaće mnogo gore,očigledno je da mu u izdajničkoj stranci stvorenoj od zapadnih neprijatelja,ne ide dobro čim je počelo da se šuška u javnosti o njegovim protivnicima.Tolko se uživeo kao spasioc Srbije da više nezna gde udara glavom misli da je bogom dan.Dobro je da je pametni Antić uvideo da i izdajnik Nikolić sve što radi radi protiv kolevke Srba Kosova te da neće da bude saučesnik u veleizdaji.Istorija će zabeležiti istinu o izdajničkoj stranci SNP.kako je formirana po planu zapadnih sila.Nemožete da na bilo kom TV.kanalu izbegnete a da ne bude udarna vest u vezi nikolića vučića i dačića,tako je bilo i sa Tadićem pa gde je sad,biće to i njima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online