Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Petak 20.12.2013.
16:03 >> 17:23h
Beta A

Nikolić: Sada ćemo biti uređena i stabilna država

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da je Srbija dobijanjem datuma u januaru za otpočinjanje pretpristupnih pregovora s Evropskom unijom "otvorila novo poglavlje u svojoj istoriji", saopštila je predsednikova pres služba.

"Sada će to biti uređena, stabilna država, u kojoj se stvaraju uslovi za bolji život građana", podvukao je Nikolić.

Novo poglavlje za Srbiju: Tomislav Nikolić

Ministar Vlade Srbije zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin izjavio je danas da su za dobijanje datuma za pregovore Srbije sa EU zaslužni kosovski Srbi, kojima je izrazio zahvalnost.

"Bez njihovog poverenja u Vladu Republike Srbije, bez njihove privrženosti državi Srbiji, bez njihovog upornog rada i hrabrosti ovaj datum ne bi bio moguć", rekao je Vulin tokom današnje posete Ibarskom Kolašinu.

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je potvrđivanjem odluke Saveta ministara o početku pregovora o članstvu sa Srbijom u januaru, trijumfovala politika za koju se stranka godinama zalagala.

Jovanović je istakao da se ta odluka mora iskoristiti za prave reforme zdravstva, penzionog sistema, modernizaciju i rešavanje problema u srpskoj ekonomiji.

"Ovo je trenutak za novi impuls, razumniju i odgovorniju politiku, za pristup koji će omogućiti da iz pregovora izađemo kao dobitnici, a ne kao socijalni slučajevi Evrope", naveo je lider LDP u saopštenju.

"Oni koji su na vlasti nemaju pravo da likuju, a Demokratska stranka, koja je svoje šanse propustila, nema pravo da sa strane prigovara i neprestano se vraća u prošlost", naveo je Jovanović.

Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Maja Bobić izjavila je danas da je odluka EU o početku pristupnih pregovora sa Srbijom dobra vest, jer će pažnja
biti usmerena na teme od interesa za sve građane.

"To znači da ćemo u narednim godinama, pored svih otvorenih pitanja između Kosova i Srbije koja ćemo morati da rešavamo u kontinuitetu, što je dominantan aspekt procesa, imati priliku da se ozbiljnije pozabavimo suštinskim strukturnim reformama koje se tiču vladavine prava, institucija, pravosuđa i boljeg poslovnog okruženja", rekla je Maja Bobić.

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je da je danas veliki dan za Srbiju povodom toga što je u Briselu potvrđen datum o početku pregovora o članstvu sa Evropskom unijom.

"Veoma sam srećan što se to danas događa. To je veliki dan za Srbiju", rekao je Vilhelm na skupu o suzbijanju sive ekonomije u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Petak 20.12.2013. 16:13
Da, da, kako ne, s vašim putem zapadnih mentora u ropstvo naroda Srbije unutar EU i totalno siromaštvo. Svi evrofanatici gonite se u stanove na Zapadu koje su vam spremili ako vam ovamo pregusti. Vodite sebe u EU, a ne nas! Ni taj vam referendum nije legalan, jer bi na referendum kao i na svim izborima u korist vladajućih odmah išli 20-25% glasova u startu - onaj postotak iz javnim institucija državnog aparata. I kakva je tu ravnopravnost, legitimnost i sve?! Nikakva! Nosite se u p.m.
Petak 20.12.2013. 16:14
I sta je jos rekao nikolic? To jest sta su mu rekli da kaze?
Petak 20.12.2013. 17:33
A sada Ceda snifer i Toma diploma u jednoj koloni! Petoj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online