Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 21.12.2013.
20:52
Beta A

Odžić: Koliko borbe, toliko Vojvodine

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je da će ta stranka nastaviti da se bori da Vojvodina dobije status republike unutar Srbije i ocenio da je to jedini način da odnosi između Srbije i Vojvodine budu ravnopravni.

Traže da Vojvodina bude u federaciji sa Srbijom
 

"Ukoliko se ne budemo suprostavili, sledeće je da nam ukinu ime i prezime, i nama pojedinačno i Vojvodini u celini. Vojvodine će biti onoliko koliko bude borbe za nju", poručio je Odžić na Skupštini Vojvođanske partije.

On je danas ponovo izabran za predsednika Vojvođanske partije. Potpredsednici su Petar Ilić iz Zrenjanina, Sanja Telarov iz Novog Sada i Željko Janković iz Stare Pazove.

Članica Političkog saveta Vojvođanske partije Janja Beč ocenila je da je Vojvodina "oslobođena" od novca, od identiteta. "A sada su i hleb počeli sa stola da nam otimaju. E sada je dosta", poručila je Janja Beč.

Lekar i publicista Miroslav Ilić rekao je da Srbija vodi politiku nasilja i pljačke prema Vojvodini. Ilić, koji je i član Političkog saveta Vojvođanske partije, rekao je da niko ne želi secesiju Vojvodine od Srbije, već ravnopravne odnose.

Predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić kazala je da je Vojvodina svojom odlukom ušla u Srbiju i ocenila da ta pokrajina nije "srbijanska kolonija", već ima pravo da donosi odluke o sopstvenoj sudbini.

"Vojvodina je jedini od osam konstituenata jugoslovenskog federalizma čiji status nije rešen nakon raspada SFRJ. Naš cilj je ustav Vojvodine i status republike za Vojvodinu", kazala je Branislava Kostić, koja je i članica Političkog saveta Vojvođanske partije.

POVEZANE VESTI

Subota 21.12.2013. 23:12
Jos malo pa ni vama ni Pajticu nece nista pomoci pa ni strani posmatraci ni statut vojvodine a ni platforma.Ja bi Vas sve zamolio da se obratite psihijatru (Doktoru za lude osobe) jer ste zadojeni seceionistickom fiks idejom a to je veoma opasna bolest koja se moze leciti samo u zatvorenoj ustanovi a svrha te ustanove je da vas zastiti dok ste na lecenju a ujedno vas sprecava da trujete zdravu okolinu. Srbiju sa APV nemoze vise niko zaustaviti jer ona velikim koracima koraca u boljoj buducnost.
Subota 21.12.2013. 23:31
сад, док је драмосер са четничким војводом и гљивом на власти, имате одличну прилику да распарчате србију... само напред !
Nedelja 22.12.2013. 09:56
Војводина Репубљик, МАЛО МОРГЕН! Ови горе наведени су вашке које сишу крв народу зарад евра које добијају од Аустроугара.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online