Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 27.12.2013.
17:12
Vestionline A

Urnebesna biografija državne sekretarke

Državna sekretarka u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, Stana Božović, ima svoj sajt a na njemu i biografiju obogaćenu privatnim fotografijama rodnog grada, prve ljubavi i svoje dece. Lepo je što sekretarka želi da bude bliska sa narodom, ali njena biografija pisana na vrhuncu pesničkog nadahnuća postala je pravi hit na društvenim mrežama i internetu. Prenosimo najzanimljivije detalje.

Stana Božović
 

"Rođena sam 15. januara 1962. usred ljute zime, u Beranama, ispod hladne i visoke planine Bjelasice, pored bistrog i brzog Lima. Te zime bivalo je i do minus 27 stepeni, a ulice su bile samo uzani tuneli između visokih zidova od snega. Rođena sam u porodici Vulevića, poreklom od plemena Vasojevića, koji dođoše iz Stare Raške i bila sam drugo dete po redu od nas tri brata i dve sestrice. Moj najstariji bratić Nenad nije znao baš dobro da govori kad sam se ja rodila i ime Stana nije znao da ponovi, ali me je stalno zvao Beba: te beba plače, te beba spava... I dan-danas me zato svi od milja zovu Beba", piše na početku biografije državne sekretarke Stane.

Njena uža porodica ima ima 300 ljudim, a zahvaljujući njoj saznajemo i da su prvi u Beranama kupili televizor.

"Tako smo među prvima u Beranama kupili i televizor, jer to za tatu nije bila zabava, već naš prozor u svet. Ja sam se još istog dana pohvalila u školi, ali mi je malo ko verovao, pa se moja drugarica iz razreda, Nurka, uputila kod mene kući odmah posle škole da proveri tu čudesnu kutiju i ostala bez daha", opisuje Stana.

Iz osnovne škole izašla je kao odličan učenik i vrhunska rukometašica, a završila je i osnovnu muzičku školu. Posle toga upisuje srednju medicinsku jer je htela da "spasava ljude", a odlična je i u pripremanju kolača.

Stana Božović je opisala i kako je upoznala "nežnog i pažljivog mladićg", kasnije prvaku u kikboksu, kojeg je upoznala na drugoj godini fakulteta. Slobodana Miloševića nije volela, a jedne večeri njenog muža Raju su odveli i pretukli. U nastavku pesnički opisuje i izlazak iz Miloševićeve vladavine: "5. septembra 2000. lažno sunce zasjalo je varljivim sjajem velikih obećanja". Sedam godina kasnije je izgubila posao u državnoj službi jer, kako tvrdi, nije bila politički podobna.

Stana nas upoznaje i sa svojim nepobedivim duhom, a ovaj deo biografije kao da je izašao iz neke pesme o nikad viđenom junaštvu. "Ustala sam iz pepela svog očajavanja i vratila se u ring s obe ruke visoko podignute! Odlučila sam da više nikada ne primim takve niske udarce: ni ja, ni moja porodica, ni moja Srbija. Odlučila sam da se borim u redovima Srpske napredne stranke, koja se upravo tada stvarala kao jedina nova i pozitivna snaga", piše Stana čiji je cilj bio "promeniti onu hladnu, arogantnu Srbiju koja nam je ukrala 20 godina života, a nekima, nažalost, zauvek uzela posao, zdravlje, budućnost, pa i sami život".

Petak 27.12.2013. 17:37
Веља Црногорка секретарка у министарству Србије?! ИЗНЕНАЂЕЊЕ! - Узвикнуо би Радован III.
Petak 27.12.2013. 18:05
Svaki narod ima vlast onakvu kakvu zasluzuje ! A moj narod nikad u istoriji nije dublje potonuo birajuci preCednika-grobara sa kupljenu diplomu, daqija-koferce, vuciqija vecitog studenta bez dana radnog staza itd..Ova je samo posledica svih tih pogresnih izbora Srbija je okupirana Slusam radio snaganaroda.rs i radujem se sto nisu svi Srbi prodali dusu za par papirnih novcanica
Petak 27.12.2013. 18:51
Srbija je postala crnogorska kolonija!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online