Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 27.12.2013.
23:35
Beta A

Odnosi Srbije i Crne Gore bolji, al' zamalo

Otopljavanje odnosa između Podgorice i Beograda je "samo verbalno". Nakon mog odlaska sa predsedničke funkcije dve države nisu rešile nijedan konkretan problem, ocenio je bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

"Samo verbalno "otopljen" odnos. Nije rešen nijedan konkretan problem: pitanje dvojnog državljanstvg, crnogorske i srpske etničke zajednice i zaštite njihovih jezika, kulture,..."
 

- Ne vidim rešen nijedan konkretan problem, kao što su problemi dvojnog državljanstva (koje nije rešeno!), pitanja crnogorske i srpske etničke zajednice i zaštite njihovih jezika, kulture, pitanja crkve. Postoji samo "verbalna manifestacija prijateljstva", ali je i to dobro, jer Srbija i Crna Gora treba da budu prijateljske zemlje, rekao je Boris Tadić u intervjuu crnogorskom nedeljniku "Monitor".

Tadić je mišljenja da Srbija ne bi trebalo da ima bolje odnose sa Crnom Gorom nego sa ostalim zemljama u regionu.

"Odnose među zemljama trebalo bi da definišu realni interesi i okolnosti, a ne mitovi o bratstvu ili da budu unapred zadati na osnovu primitivnih metafora o 'dva oka u

"Crna Gora razume Srbiju po pitanju Kosova"

glavi'. Trebalo bi konačno da evoluiramo od 19-ovekovnih mitova i da gradimo moderna društva u kojima su interesi definisani kroz političke odnose", pojasnio je bivši predsednik Srbije i saopštio da je dok je bio na vlasti smatrao da je "odvajanje" Crne Gore "pogrešan čin". Danas, međutim, misli da je to "rešenje ipak bilo dobro, jer je pružilo priliku za oba naroda da regulišu svoje odnose na institucionalan način i da izađu iz faze pretpolitičkih odnosa".

Komentarišući razvoj odnosa dve države dolaskom nove vlasti u Srbiji, kazao je da "političke aktere vezuju zajednički interesi, ali da treba dobro razmisliti o kakvom interesu je sada reč."

- Ne bih rekao da se prvenstveno radi o interesu poboljšanja odnosa između Crne Gore i Srbije jer su ti odnosi i u prošlosti bili dobri. Pokazatelja dobre saradnje Srbije i Crne Gore u protekloj deceniji ima mnogo, a jedan od njih je i činjenica da je ekonomska saradnja dve zemlje dostigla najvišu tačku u vreme prošle vlasti, rekao je Tadić.

Petak 27.12.2013. 23:47
Zid da se sazida i to duplo veci od Kineskog,i da se postave minska polja,krokodili rov sirine 100 metara pun sa piranama i elektricnim murenama (ovo zadnje neznam kako da se izvede ali i to je deo odbrane) niti nam trebaju siptogorci nit zelim da ih vidim u Srbiji! E to bi bili najbolji odnose izmedju nas!
Subota 28.12.2013. 09:28
Pokupite ove vase srodnike i idite u vasu Montenegro.ako ste put zaboravili napravicemo vam putokaze o svom trosku,sto rece Vuk jedne prilike.Tek onda mozemo razvijati ekonomske odnose,to jest ako imate nesto za prodat a cisto sumnjam da imate dovoljno i ze sebe.Iznad glava stoji vam Kosovo i Metohija,i dok vijeka i svijeta to vam necemo OPROSTITI.
Subota 28.12.2013. 01:40
...sta bre ovaj blebece?...fujjjjjjjjjj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online