Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 29.12.2013.
12:01
J. Arsenović - Vesti A

Tomi tek sada zasmetao Tači

Povodom nominacije Ivice Dačića, Hašima Tačija i Ketrin Ešton za Nobelovu nagradu za mir, oglasio se i predsednik Srbije Tomislav Nikolić opaskom da premijera Srbije u ovom slučaju ne može da podrži.

Insistirao na podizanju nivoa pregovora sa Prištinom u kojim albansku stranu zastupa Hašim Tači, a sad kaže "da Srbin uz njega (tačija) ne može da stane"
 

- Stalno u međunarodnoj areni, od Ujedinjenih nacija do Saveta Evrope, govorim o zločinima protiv Srba na Kosovu i Metohiji i osnovanoj sumnji da ih je organizovao Tači. Ukazivao sam i na vađenje organa i na Žutu kuću. To je zločin nezabeležen u civilizovanom svetu. I sada treba Srbin da stane uz kandidaturu sa Tačijem, uz čoveka kojeg samo stranci spasavaju od istrage? Bojim se da bi sve istrage protiv njega prestale ukoliko bi dobio Nobelovu nagradu. Zato Srbin uz njega ne može da stane - obrazložio je svoj stav Nikolić.

Nedoslednost šefa države dodatno je uočljiva ako se zna da je upravo Nikolić insistirao na podizanju nivoa pregovora sa Prištinom u kojim albansku stranu zastupa upravo Hašim Tači.

Jakšić: Predsednik se izvlači

- Nikolić je perfidno odradio posao tako što je gurnuo Dačića u pregovore, pod izgovorom da Vlada vodi spoljnu politiku zemlje, a sam se držao rezervisano. Kada je ovaj sve odradio, on ga sada optužuje za loš nacionalni rezultat - primećuje Marko Jakšić.

- Ta nova retorika je dosta čudna imajući u vidu da je predsednik Nikolić bio taj koji je podržao briselski sporazum. Mada njemu kontroverze ne manjkaju. U predizbornoj kampanji je obećavao da će poništiti dogovore koje je postigao Borko Stefanović. Ne samo da ih nije poništio već ih je pretočio u delo, pa je sadašnja carina između centralne Srbije i Kosova faktički njegovo delo. Imajući u vidu ovu klasičnu nacionalnu izdaju, čini mi se da on sada pere ruke od svega toga i da vruć kesten i čin izdaje usmerava k Ivici Dačiću. Ali Dačić nije malaloletan i nije politički nezrela ličnost i morao je da zna da stavljajući potpis na razbijanje celovitosti srpske države preuzima i istorijsku odgovornost za to - komentariše Marko Jakšić, poslanik Demokratske stranke Srbije sa Kosova u srpskoj skupštini.


Nikolić za beogradske medije otkriva da se u evropskoj administraciji odavno šuškalo o kandidaturi Dačića i Tačija za Nobela, a to što je on gurnuo srpskog premijera za pregovarčki sto sa bivšim vođom terorističke OVK, objašnjava na sledeći način:


- Podsećam da sam pitao Dačića da li je spreman da pregovara sa Tačijem kada je trebalo da mu dodelim mandat. Rekao sam mu: Nećeš imati otpora u Srbiji. Tvoja dužnost je da pregovaraš sa onim koga su Albanci izabrali, a znaš kakva optužba visi nad njim. Odgovorio je da prihvata, ali je tražio da iza njega stanemo Vučić i ja. Rekao sam mu da ima našu punu podršku. Ali, ovo u vezi sa Nobelom je nešto drugo - objasnio je Nikolić.

Licemerje

Za poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića reč je o licemerju nekadašnjeg lidera naprednjaka.
- Srbija je umorna od licemerja Tomislava Nikolića i otužne i bljutave patetike Aleksandra Vučića. Ljudi koji su najodgovorniji za nastanak Hašima Tačija s njim mogu da se druže, da rade šta god hoće, ali posledice njihove katastrofalne politike Srbija će osećati još godinama.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.12.2013. 13:31
Toma jede da ne kažem što, od početka. Izgleda da se prejeo.
Nedelja 29.12.2013. 12:54
Toma priprema zamku za onu dvojicu,izgleda da je tako.
Nedelja 29.12.2013. 14:47
Kada se o Tomi i ostaloj dvojici radi, licemjerje je mala riječ !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online