Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 30.12.2013.
11:15 >> 11:42h
Vestionline, Beta A

Vladimir Cvijan napustio SNS

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Cvijan dao je danas ostavku na sve funkcije u toj stranci i zatražio da bude izbrisan iz spiska članova, saznaju beogradski mediji.

Vladimir Cvijan

"Kao član Predsedništva i tvorac originalnog programa SNS-a koristim ovu priliku da dam ostavku na sve sve funkcije u SNS, te zahtevam da me izbrišete iz spiska članova", naveo je Cvijan u pismu predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću i Predsedništvu SNS-a koje je dostavio agenciji Beta.

Cvijan je naveo i da povlači kanididaturu za predsednika, kako je ocenio, "onoga što je ostalo od SNS-a" jer je "besmisleno očekivati fer kampanju" u "atmosferi straha,

Umesto poslova, otkazi

 

Prema Cvijanu, umesto toga Srbija je dobila masovna otpuštanja, povećanje poreza i zabranu zapošljavanja u narednih dve godine, umesto investicija medijske najave, umesto slobode medija - "potpunu medijsku blokadu i satanizaciju", a umesto fer izbora - "batinaše, crne džipove, kupovinu glasova".

pritisaka, medijske blokade, zastrašivanja i pretnji hapšenjima".

On je naveo da se učlanio u SNS, kao i mnogi drugi, jer je verovao u program i ideju da nikada više neće jedan čovek vladati Srbijom.

"Umesto toga, dobili smo stranku koja u većini gradova ima po više razjedinjenih odbora, smenjeni su ili po hitnom prostupku izbačeni iz SNS svi koji su se usprotivili volji jednog čoveka. U kampanji smo mnogo toga obećali i skoro ništa nismo ispunili", naveo je Cvijan.


Cvijan je naveo da je Srbija umesto slobodnog pravosuđa dobila "montirane sudske postupke protiv svakoga ko drugačije misli, progon opozicje i nameštena hapšenja".

"Zbog svega navedenog siguran sam da SNS nema budućnost i da će mnogi simpatizeri, iskreni članovi i glasači prepoznati potrebu stvaranja nove snage. Uvek sam spreman da svoja mišljenja i ideje suprotstavim Aleksandru Vučiću pred najširim auditorijumom - ako on to sme", napisao je Cvijan.
 

Cvijan je prethodnih nedelja bio u žiži javnosti zbog sukoba sa predsednikom te stranke Aleksandrom Vučićem.

Cvijan je privukao pažnju odlukom da se kandiduje za predsednika te partije, a onda je izjavio da Vučić koristi Predsedništva SNS za najavljivanje hapšenja političkih protivnika ili ljudi koji mu se ne dopadaju. Sukob je eskalirao kada na jednoj od sednica Predsedništva stranke umalo nije došlo do fizičkog sukoba Cvijana i Vučića.

Potpredsednica ''naprednjaka'' Zorana Mihajlović izjavila je da iza Cvijana stoji biznismen Miroslav Mišković.

Cvijan je ranije imao i okršaj sa predstavnicima medija, te je urednike ''Naših novina'' nazvao pedofilima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.12.2013. 11:40
ŠTETA . Profesionalni preletač je izašao iz BRATSKIH STRANAKA SNS I DS .
Ponedeljak 30.12.2013. 16:18
Boze jedan koliko je moj narod naivan I kratkovid.Jedna obicna rulja koja krece u grupama u jednom pravcu potpuno nrazumljivo.Pazi krenuli za Milosevicem u grupi 90 %,pa se okrenula ista ta grupa za Draskovicem, onda se okrenuli za DOS-OM, PA ZA RADIKALIMA SADA ZA SNS ..Tako naivno da je to pravo cudo.Pokazat ce vrijeme da je Vucic najveca tragedija koja je pogodila Srbiju u poslednjih 624 godine.Samo problem ovoga naroda je sto sve mora da dozivi da bih se okrenuli .I normalno posle razocarenja svi krecu za novim prevarantom...Srbin nikako da trezveno razmisli DSS mora da bude u vlasti kao I Radikali da sprijece izdaju zemlje ili da njih neko sprijeci u necemu sto nije dobro.
Ponedeljak 30.12.2013. 17:15
OČIGLEDNO SVE POSLE PETOG OKTOMBRA 2000godine,radjeno je sve na štetu svog naroda,a na DODVORAVANJU nato zlikovcima i postupanju po nalozima tih zlikovaca,no ovom našaem narodu ne vredi i ako sve to vidi nada se opet nečemu boljem. no sve je gore i gore,pojedinci se bogate preko noći i obezbedjuju na ledjima tog naroda svoja pokolenja i opet taj narod podržava najveće izdajnike roda svog.Kad ćemo jednom da se oslobodimo TOG POJEDINCA koji kad dodje na vlast ispira mozak i sve radi protiv svog naroda a narod mu slepo veruje.Kolko su samo izdajnici nikolić i vučić kritikovali svakodnevno pojavljivanje Tadićevo i ostalih iz vlasti na TV,a od njih nemožete da gledate ništa drugo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online