Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 31.12.2013.
11:32 >> 11:50h
Vestionline A

Ko to tamo peva: Doček po trgovima

Privremena uprava Beograda je izgleda skup mađioničara – za svoje građane "skromno organizuje spektakularni doček Nove godine" na Trgu Republike. Međutim njihov prestiž, i simbolično i bukvalno, je skromnih 4,5 miliona dinara. Neki gradovi su odustali od javnih dočeka, dok su se drugi ipak otvorili koliko su mogli, a neki i preko toga. Ako i dalje ne znate kuda i da li na proslavu, a ipak se u vama migolji neki crv koji poručuje da zabavu ne treba propustiti, pogledajte našu listu javnih proslava. Ove godine nije neka, ali možda nađete nešto za sebe.

Negde samo vatromet, a negde ni to. Gradovi odlučili da se ne rasipaju
 

Po običaju dobar broj Beograđana (i Slovenaca) Novu godinu će dočekati na Trgu Republike. Ove godine doček je skroman, pevaće "samo" Ceca, Nataša Bekvalac, Nikola Rokvić, Jelena Tomašević i "Piloti", koji su tu za nešto "alternativniju" publiku.

Novi Sad je bio malo raznovrsniji u izboru izvođača i rešio da zadovolji različite ukuse. Tako će veče početi sa džez pevačicom Lenom Kovačević, nastaviće Ana Štajdohar sa svojim bendom, zatm sledi grupa "Čika Joca i Zmajevi", a 40 minuta pred ponoć na scenu stupa "Riblja čorba" koja će Novosađane i uvesti u Novu godinu.

Seoba u toplije krajeve

 

Veliki broj građana iz Srbije je i ove godine otišao u Crnu Goru da tamo sačeka Novu Godinu. Iz Turističke organizacije Herceg Novog kažu da su hoteli puni, kao i privatan smeštaj. Neki će Novu dočekati baš u Novom, gde goste 31. decembra i 1. januara zabavljaju novosadske Frajle, sarajevske grupe Valentino i Crvena jabuka, te beogradska grupa S.A.R.S.

 

U Budvi će takođe biti puno, što i ne čudi jer će za novogodišnju noć nastputi Dino Merlin, dok će 1. januara ispred zidina Starog grada nastupiti Bajaga i Instruktori i Željko Joksimović.

Novosađani koji reše da dođu na Trg slobode treba da znaju da će prostor biti zatvoren, što znači da neće moći da unose svoje piće u metalnoj ili staklenoj ambalaži. Tako će izostati onaj divan prizor kada gospodin u kaputu nosi bocu šampanjca, a gospođa kristalne čaše i čekaju ponoć da nazdrave uz vatromet.

Gradski oci Niša odlučili su da svoje sugrađane uvedu u Novu godinu uz "svetske, a naše" – nišku grupu Galija i orkestar Bobana Markovića. Galija do ponoći, a onda komandu preuzima magična truba Bobana Markovića.

Veliku zvezdu, pored Beograda i Novog Sada, ugostiće Kruševac, pa će na novogodišnjem koncertu nastupiti Željko Joksimović i Mira Škorić. Organizatori očekuju više od 30.000 ljudi, koliko ih je bilo i na prošlogodišnjem koncertu.

Kao predgrupe vodećim izvođačima nastupiće lokalni rok bendovi, a srećnu Novu godinu okupljenima će poželeti najbolji đaci kruševačkih škola.

Za ponoć je predviđen vatromet koji tradicionalno poklanja "Trajal korporacija", a građanima će biti služeni kuvana rakija i vino.

Vanjanci neće čekati Novu godinu na trgu, kao ni drugi stanivnici Pčinjskog okruga jer za to nema para. Surduličani su jedini koji će moći da se vesele o tuđem, a svom trošku, ali tek u noći između 13. i 14. januara

Kragujevčani će morati da se zadovolje vatrometom u ponoć, jer javnog dočeka neće biti, prvi put posle više godina. Kragujevac je rešio da malo pametnije potroši to malo para što ima, pa će majka prvorođene bebe u Novoj godini dobiti 100.000 dinara.

Grad nema para, ali se Kragujevačani ponašaju kao da imaju, pa je su aranžmani po hotelima i restoranima rasprodati. Otišle su ćak i ekskluzivne ponude koje nude rolovane kajsije punjene bademima, pohovani kozji sir i losos.

Lozničani se nisu razočarali mnogo što ni ove godine neće biti javne proslave, jer je tako bilo i prethodnih godina. Umesto slavlja na trgu grad se odlučio za humanitarnu manifestaciju "Priđi srcem", koja će biti održana prvog dana nove godine. Novac prikupljen od prodaje klovnovskih crvenih noseva i srca otićiće u humanitarne svrhe.

Novopazarci će Novu godinu dočekati uz hrvatsku pop pevačicu Jelenu Rozgu i Amara Jašarspahića Gileta, a Kraljevčani mogu da se upute jedino u Pazar jer u njihovom gradu neće biti javnog dočeka.

Čačak je rešio i da ušteti i da zabavi svoje građane, pa će na gradskom trgu pevati lokalni bendovi "Za Dž", "Teatar Dur" i trubači, što će opet istanjiti gradski budžet za milion dinara.

U Pomoravlju skromno

 

U tri grada Pomoravskog okruga večeras neće biti organizovanog dočeka Nove godine na trgovima, dok će u ostala tri doček biti skroman. U Jagodini na gradskom trgu peva Milan Dinčić Dinča, a građanima će se služiti kuvano vino i rakija, a u ponoć će biti vatromet.

 

U Despotovcu će biti organizovan koncert Bojana Marovića i lokalnog benda, a večeras će biti otvoreno i klizalište na trgu Despota Stefana.

 

U Ćupriji večeras nastupaju lokalni folk i rok bendovi, kao i trubači, uz posluženje čaja, kuvanog vina i rakije, a u ponoć će biti priređen vatromet.

 

U Svilajncu i Rekovcu nema organizovanog dočeka, kao ni u Paraćinu, gde će 1. januara biti organizovan koncert grupe Zana. Kao predgrupa pojaviće se mladi paraćinski bend Alijas i Oliver Katić.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.12.2013. 11:37
Туга... Битно је да се београђанима удовољи остали нек' умру.
Utorak 31.12.2013. 11:55
"Ove godine doček je skroman, pevaće "samo" Ceca, ... " Истине ради и због мангупског геста треба рећи да Цеца пева потпуно бесплатно граду и публици којој све дугује ! Тако и треба да се понаша удовица правог Србина ! Зато је и блате и воде кампању против ње али им несметају мале курвице попут Наташе или Мирослава !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online