Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 02.01.2014.
16:25
Đ. Barović - Vesti A

U Hagu do poslednjeg daha

Ni država Srbija ni Haški tribunal nemaju ozbiljnu nameru da puste Vojislava Šešelja na lečenje u Srbiju, a iza takvih tvrdnji je perfidna namera da zbog toga optuže lidera radikala.

Vojislav Šešelj

Ovo za "Vesti" tvrdi jedan od čelnika radikala i njegovog pravnog tima Zoran Krasić.

- Ni Beograd ni Tribunal nemaju ozbiljnu nameru da Šešelj bude pušten mada je upravo u Hagu oboleo od raka i predstoji mu period primanja citostatika. Da ta želja zaista postoji on bi već davno bio sa svojom porodicom. Ovako, i Beograd i Hag se utrkuju u izjavama da će pomoći da Šešelj što pre stigne u Srbiju, a čine sve da tamo ostane dok je živ - objašnjava Krasić.

Pričešće


Većina Srba u Haškom tribunalu se početkom ove nedelje pričestilo uoči Božića. Sveštenik Vojo Bilbija je prvo pričestio lidera radikala.


- Šešelj je dosta smršao, ali pokušava da zadrži vedar duh po kome je i prepoznatljiv među svih haškim optuženicima. Ipak, samo on zna kako mu je - kaže izvor "Vesti".

Prema pravilima Tribunala, svaki optuženik može da podnese zahtev za privremenim puštanjem na slobodu, nakon čega je potrebno da i Vlada, čiji je državljanin, da adekvatne garancije.


Uoči novogodišnji praznika, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić je za B 92 rekao da je "Vlada Srbije spremna da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu" Šešelju, ali i da, ukoliko to bude zahtevao pošalje specijalistički lekarski tim da ga pregleda.


Portparol Tribunala Magdalena Spalinska kazala je da bi Šešelj "u novim okolnostima mogao da obnovi zahtev za privremeno puštanje na slobodu".


Zoran Krasić kaže da je u pitanju klasična zamena teza i "pokušaj pranja savesti" u kojoj Šešelj ne želi da učestvuje.


- Namerno se suština priče pomera sa ukidanja pritvora na privremeno puštanje na slobodu, mada je svima jasno da čovek već 11 godina čeka prvostepenu presudu i da sem što mu je oslabilo srce i dobio rak, nema ni naznake kada bi ta presuda mogla da bude izrečena. Da bi se to zamaskiralo i Beograd i Hag se utrkuju u "brižnosti" i "humanosti" mada je sudija Antoneti decidno rekao da se protivi Šešeljevom povratku u Srbiju. Kako će onda da ga puste? Čekam samo da Voju na kraju optuže što već 11 godina samog sebe drži pritvorenog i pri tom čini ratni zločin protiv čovečnosti tako što samog sebe muči u Hagu - ironično zaključuje Krasić. 

Ne molimo nikoga!


Krasić kaže da su o katastrofalnoj Šešešeljevoj situaciji obavestili sve institucije u svetu, a da od vlasti u Beogradu očekuju isključivo da poštuju Ustav.


- Ne tražimo od predsednika ili Vlade Srbije ništa niti ih bilo šta molimo. Tražimo samo da se, poštujući Ustav, prema Šešelju odnose kao prema svakom drugom državljaninu Srbije - precizira Krasić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.01.2014. 17:21
Glavni kreatori Seseljevog hapsenja i mucenja su djubre izdajnicko Djindjic,Tadic,a sada Nikolic i Vucic.Vucic radi po nalogu zapada,i sada novim zakonom o radu je potrebno rasturiti i ono malo prava radnika.Kada zavrse posao unistenja Srbije do kraja Vucic i Dacic,onda ce dati saglasnost za pustanje Seselja ako prezivi do tada.
Četvrtak 02.01.2014. 18:19
Za svaku njegovu u Hagu ja vam zelim 100 u paklu....... Seselja nikad nisam gotivio ali sam ga postovao.....sad ga postujem jos vise
Četvrtak 02.01.2014. 21:42
Sudija Antoneti nije tu da se " brine " šta će Šešelj da radi u Srbiji, dal će da se bavi politikom, ili da pije kaficu...Pošto pravno ne mogu osuditi optuženoga, koji leži u pritvoru rekordnih 11 godina, sada izmišlja toplu vodu ! Vlada Srbije jedva čeka da Šešelj, nedaj Bože umre u Hagu, kao Milošević i drugi Srbi !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online