Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Subota 11.01.2014.
17:12 >> 17:14h
Srna, Beta A

Pantić podneo ostavku: Ne želi više da nanosi štetu Srbiji

Novoizabarni gradonačelnik Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić podneo je neopozivu ostavku na mesto zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije i ocenio da su lokalni izbori na Kosovu bili "velika prevara od strane međunarodne zajednice".

Podneo ostavku na mesto zamenika direktora Kancelarije Vlade Srbije za KIM
 

Krstimir Pantić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da ne želi da svojim delovanjem nanosi štetu Vladi i građanima Srbije, prenosi Srna.

Dodao je da će u ponedeljak, 13. januara, o ostavci pisanim putem obavestiti i premijera Srbije Ivicu Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Pantić je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta naveo da ostavku podnosi nakon dešavanja vezanih za konstituisanje Skupština opština na severu Kosova, odnosno "opstrukcija koje dolaze ne samo iz Prištine i Brisela".

"Izbori koji su održani na Kosovu i Metohiji, a koji su navodni bili statusno neutralni i u organizaciji OEBS-a, bili su jedna velika prevara od strane međunarodne zajednice", naveo je Pantić, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS).

Prema njegovim rečima, predstavnici OEBS-a su nakon što im je predat izborni materijal, na njemu nalepili grb Kosova i natpis Republika Kosovo i takav materijal prosledili u Prištinu. Dodao je da je time OEBS prekršio jedan od osnovnih principa  svog delovanja i stavio se na stranu prištinskih vlasti.

"Tim činom su direktno priznali Kosovo kao nezavisnu državu, iako Kosovo nije, niti može postati članica te iste misije (OEBS)", naveo je Pantić.

Prema negovim rečima, predstavnici Evropske unije poslednjih dana Srbima na severu Kosova nude "nepristojene predloge" povodom konstituisanja Skupštine opština. Dodao je da je danas iz EU, ponuđen predlog "po principu uzmi ili ostavi", a koji "vređa zdrav razum i dostojanstvo".

Istakao je da se u tom predlogu navodi da bi gradonačelnici u prisustvu novinara položili usmeno svečanu zakletvu, a onda u zatvorenom delu sednice, bez prišutva medija, potpisali izjavu na kojoj bi grb Kosova bio prekriven stikerom.

Vlada Srbije tražila je od Srba na Kosovu da izađu na lokalne izbore po kosovskim zakonima, jer bi na osnovu njihovih rezultata trebalo da bude formirana Zajednica Srpskih opština. Novoizabrani gradonačelnici u četiri opštine na severu Kosova ne pristaju da se Skupštine konstituišu sa obeležijima države Kosova, na čemu insistira Priština.

POVEZANE VESTI

Subota 11.01.2014. 17:13
uuh..velika steta..!! naravno da si stetocina
Subota 11.01.2014. 17:19
Одличан потез!!!
Subota 11.01.2014. 19:32
Kasno Panticu izdajnice,sta je sa tvrdoglavim izdajnikom Vucicem koji te je nagovorio na necasne izdajnicke radnje.Zasto sada cuti trio iz pakla crna trojka Vucic,Dacic,Nikolic,koji su na silu terali narod da izlazi na izbore i da saglasnost za nezavisno Kosovo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online