Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 13.01.2014.
11:55 >> 14:00h
Beta A

Jakšić: Pantićeva odluka šansa za Srbe

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jakšić ocenio je danas da je odluka novoizabranog gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimira Pantića da ne položi zakletvu, pružila šansu Srbima da se bore za opstanak na Kosovu i pokazala da "puca" politika Vlade Srbije prema pokrajini.

"Ta odluka ide u prilog Srbima i srpskoj strani i još jednom pokazuje da je politika koju vodi (Aleksandar) Vučić prema KiM neiskrena i da šteti državnim i nacionalnim interesima Srbije. Cela politika je porazna i puca svuda i na svakom mestu", rekao je Jakšić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, Pantić je shvatio da lokalni izbori na Kosovu nisu bili statusno neutralni.

Marko Jakšić

"Postupak Krstimira Pantića je dao i pružio šansu i mogućnost Srbima da se dalje bore za opstanak na KiM", rekao je Jakšić i ocenio da Beograd, odnosno Skupština Srbije treba da raspiše izbore, a ne predsednica samoproklamovanog Kosova Atifete Jahjaga.

"Očekuje se da ponovo Atifete Jahjaga umesto Skupštine Srbije raspiše izbore, a ako ih ona raspiše, mislim da Srbi neće izaći na izbore i da su svi shvatili da je velika prevara ičinjena 3. i 17. novembra. Ovo sada Srbima daje šansu da opstanu na KiM", dodao je Jakšić.

Pantić je u subotu podneo neopozivu ostavku na mesto zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije i ocenio da su lokalni izbori na Kosovu bili "velika prevara od strane međunarodne zajednice".
 

Ivanović: Nema destabilizacije prilika u gradu

Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je danas da bi novi izbori za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice mogli da se održe u kratkom roku i da ne očekuje destabilizaciju prilika u gradu zbog toga što vlast još nije konstituisana.

Ivanović je rekao da bi izbori mogli da se održe za 15 dana u slučaju da se danas

Jahjaga odlučuje o izborima u severnoj Mitrovici

 

Posle odbijanja Pantića da potpiše izjavu kojom stupa na dužnost, predsednica samoproklamovanog Kosova Atifete Jahjaga treba da raspiše nove izbore za gradonačelnika, preciziraju kosovski zakoni.

donese odluka o tome, ali je dodao da treba sačekati stav nadležnih vlasti u Prištini.

Upitan da li će ponovo biti kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice, on je rekao da će odluku o tome doneti za dva dana.

"Zakazao sam za sredu sastanak (Građanske inicijative) SDP na kome ćemo odlučiti da li ću se kandidovati. Pre bilo kakve naše odluke treba da čujemo odluku organa iz Prištine i stav Beograda", rekao je Ivanović.

On je ocenio da odluka Kristimira Pantića da ne preuzme dužnost gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice neće destabilizovati situaciju u tom gradu.

"Neće biti nikakve destabilizacije. Stanje privremenosti traje već nekoliko meseci i u tom smislu njegova odluka da ne prihvati mandat nije ništa promenila", rekao je Ivanović.

Pantić je u subotu odbio da položi zakletvu i preuzme dužnost gradonačelnika navodeći da se na tekstu zakletve nalaze grb i obeležja Republike Kosovo.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.01.2014. 12:47
srbi sa severa kosova moraju biti jedinstveni, ne smeju verovati jugoslavenskim komunistima iz beograda . pa jugoslaveni su nam i nametnuli autonomije , a sad ce oni da ..
Ponedeljak 13.01.2014. 13:22
Šta reći o Oliveru a ne ponoviti istu njegovu orentaciju od 1999.g.kada je prvi išao u Prištinu pa kad je davao podatke o svim patriotama koji su se borili za očuvanje severa kosova,svo vreme je on TOBOŽE MIROTVORAC koji želi saradnju sa Tačijem,a to je izdajnik Tadići znao i brže bolje ga angažovao zajedno sa nepismenim Bogdanovićem da vedre i oblače svim Srbima Kosova,šta prvo uradiše skidoše ljudima kosovski dodatak ko da ga iz džepa daju,dobro se zna da Izrael stanovništvu koje živi u rizičnim zonama daje posebne pogodnosti i plus veće plate.Svako ko voli nek izvoli sa porodicom da živi na kosovu i nek ima te duple plate,tako bi država Srbija sačuvala i uvećala broj Srba na kosovu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online