Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 14.01.2014.
16:57
Beta A

Skupština KiM želi da oformi svoju Vladu mimo Briselskog sporazuma

Skupština Kosova i Metohije, koju su proglasili odbornici raspuštenih opštinskih parlamenata sa severa Kosova, odlučila je danas da izabere i svoju Vladu, a predloženo je i da oformi vojsku i policiju.

Predložio da 21. januara Srbi sa Kosmeta dođu ispred Ustavnog suda u Beogradu: Marko Jakšić, poslanik DSS-a

Vlada Srbije ne priznaje tu Skupštinu koja je danas u Zvečanu održala svečanu sednicu. "Nastavićemo da svim legitimnim sredstvima štitimo ustavni poredak Republike Srbije, učinićemo sve što je u našoj moći da sačuvamo celovitost naše države Srbije i Kosovo i Metohiju u njenom sastavu, srpski narod u Pokrajini. To možemo učiniti samo ako imamo svoju teritoriju i vlast na njoj", rekao je predsednik Skupštine KiM Slavko Stevanović.

On je dodao da će raditi i na vraćanju srpskih institucija na Kosovu i boriti se svim demokratskim sredstvima da nikada ne bude granice između Kosova i centralne Srbije.

"Ne radujemo se, ali je ovo kratko vreme pokazalo da se desilo ono na šta smo ukazivali, sprovedeni su lokalni izbori (po zakonima Kosova), održane sednice skupština, zajednička sednica vlada Kosova i Albanije", rekao je Stevanović.

On je pozvao sve koji su učestvovali na kosovskim izborima da "slede put Krstimira Pantića", izabranog gradonačelnika Kosovske Mitrovice koji nije želeo da položi zakletvu na materijalu sa grbom Republike Kosovo.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Marko Jakšić predložio je da 21. januara, kada Srbija treba da počne pregovore o pristupanju EU, stotinak građana sa Kosova dođe ispred Ustavnog suda u Beogradu. "Moramo ispred Suda da kažemo da je datum za početak pregovora zasnovan na veleizdaji i da Ustavni sud svojim neradom ruši državu
Srbiju", rekao je Jakšić.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.01.2014. 16:58
Što da ne!
Utorak 14.01.2014. 19:43
NE SKUPŠTINU KOSOVA NEGO SRBIJE,JER OVA DANAŠNJA SVE RADI PO DIKTATU VELEIZDAJNIKA mikolića vučića dačića i stefanovića,protiv SRBA i svega što je Srpsko.Narode Srpski ma gde bio ovo što je danas u Zvečanu Oformljena SKUPŠTINA KOSOVA a samim tim biće i vlada i svi organi oformljeni trebaju Srbi ma gde bili i FINANSIJSKI da pomognu,u protivnom ti SRBI neće moći da funkcionišu,a verujte znajući te ljude kroz ovih 14.god.oni sigurno za živu glavu neće vas obrukati čuvaće SRPSTVO na Kosovu.SRBIJA se trenutno brani na SEVERU KOSOVA to znam jer KFOR,UNMIK I EULEKS ,svo ovo vreme nisu tim Srbima mogli ništa dok ih ne izdade jadni niloklić.
Utorak 14.01.2014. 17:49
KRSTIMIRA odmah za predsednika Skupstine!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online