Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 15.01.2014.
00:04
Beta A

Prpa: Slučaj Ćuruvija nije rešen

Istoričarka Branka Prpa, udovica novinara Slavka Ćuruvije, izjavila je da njegovo ubistvo nije rešeno, već je rešeno "samo ono što je očigledno".

Ubijeni vlasnik Dnevnog telegrafa Slavko Ćuruvija
 

"Ovo je rešavanje samo onog očiglednog, najočiglednijeg", rekla je Prpa za Radio-televiziju Vojvodine i ocenila da su podaci koji su objavljeni, bili dostupni još od novembra 2000. godine. Ona je ocenila da je - i politički i etički - taj slučaj "bizaran i
konfuzan" i dodala da ovih dana nije čula ništa novo u vezi sa ubistvom svog supruga.

"Zna se ko je nalogodavac ubistva"

Prpa je ocenila da, ukoliko istraga stane na tome da je bivši
načelnik Službe državne bezbednosti (SDB) Rade Marković glavni nalogodavac ubistva, onda ništa nije urađeno.

"SDB je samo operativni, izvršni deo - oni izvršavaju naredbe
političkog vrha... To je bila zločinačka država koja, umesto da štiti svoje građane - ubija svoje građane, po nalozima političkih vrhova", rekla je Branka Prpa.

"Notorna činjenica je da je (sadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije) Aleksandar Vučić u vreme ubistva Slavka Ćuruvije bio ministar informisanja, da je (sadašnji predsednik Srbije) Tomislav Nikolić bio potpredsednik Vlade Srbije, da je koalicija JUL-radikali bila ključna u kreiranju Zakona o informisanju od oktobra 1998.
godine, kada počinju intenzivni progoni nezavisnih novinara, a pre svega Slavka Ćuruvije", navela je Prpa.

Po njenim rečima, nije moguće da niko od njih ništa nije znao o ubistvu. Ocenila je da je poslednjih godina bilo mnogo izvinjenja, ali su sva ona bila "blasfemična". "Mnogo jače od samog izvinjenja je da kažeš istinu i da svedočiš o tome za šta ti sebe smatraš odgovornim, a da meni prepustiš odluku da li ću da ti oprostim ili ne", kazala je Branka Prpa i dodala da se "od ljudske krvi ruke ne peru".

Ukazala je da bi u svakom slučaju trebalo uzeti u obzir i tadašnje izjave Mirjane Marković, supruge pokojnog predsednika Slobodana Miloševića, i ispitati i taj aspekt.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da se sumnja da su nesporedni izvršioci ubistva Slavka Ćuruvije bivši operativci Državne bezbednosti Miroslav Kurak i Ratko Romić, a podstrekači Radomir Marković i Milan Radonjić. Romić i Radonjić su juče uhapšeni, Marković je u zatvoru, a Kurak je van Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.01.2014. 00:35
"Ona je ocenila da je - i politički i etički - taj slučaj "bizaran i konfuzan"... Pa, dobro je ocenila. Sa ljudske strane, ja mogu da razumem ovu zenu koja je bila nevencana supruga likvidiranog. I ne samo to. Ona je, kao i danas, bila deo onih snaga koje su uporno radile na satanizovanju Srbije i srpske vlasti kako tokom gradjanskog rata u nesrecnoj Jugoslaviji, tako i u vreme varvarske agresije Zapada, pa sve do danas. Iako istoricar, ona nikada ne uzima u obzir UZROKE dogadjaja, vec se priklanja stranom faktoru i njegove teze plasira kroz sada vec sasvim okupirane NATO medije u Srbiji.
Sreda 15.01.2014. 03:25
Ubistva rodoljubivih Srba se ne istražuju i o njima se ćuti, ali kada su u pitanju plaćeni izdajnici zvoni se na sva zvona, e jadna li smo zemlja sa ovoliko poltrona na vlasti i u SLOBODNIM medijima.
Sreda 15.01.2014. 05:14
Plači srbijo za ubijenim Xrvatom u srbiji bivšim službenikom državne bezbednosti dezerterom u CIIi,stranim Agentom i izdajnikom koji je zdušno podržavao Nato bombardovanje serbije ,a njegova supruga takođe kao veliki srbomržac sa stalnim boravkom u zemlji Srbiji umasto da se stidi i pokrije ona još i kritikuje,ja je pitam kadaje i koliko kritikovala politiku Tuđmana i Hrvacke vlasti za hiljade i hiljade pobijenih poklanih popaljenih i proteanih srba u hrvatskoj i Sonja Biserko ,to što je učinila ova optužena gospoda učiniolila je u ime države ,jer nema države na svetu koja to isto ne radi koja svoje bivše tajne agente posle dezerterstva i bekstva ne likvidira,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online