Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 17.01.2014.
15:29
Beta A

Da li sutra "pada" Đilas?

Član Predsedništva DS Aleksandar Senić izjavio da deo DS ne traži promenu rukovodstva da bi bio "privezak" SNS već zato što je nezadovoljan trenutnom snagom DS.

Sutra se očekuje turbulentna sednica GO DS: Boris Tadić i Dragan Đilas
 

Senić je za agenciju Beta kazao da je do sada u 55 opštinskih odbora demokrata pokrenuta inicijativa kojom se traži ostavka predsednika DS Dragana Đilasa, ali da izjašnjavanje i dalje traje, tako da se očekuje da do sutrašnje Glavnog odbora taj broj bude najmanje 60 od 130 funkcionalnih odbora.

"Po meni, razlog za ovakvo demonstriranje nezadovoljstva u opštinskim odborima nije borba za poslanička mesta niti za bilo kakve stranačke funkcije, već je to posledica zabrinutosti naše baze za stanje i budućnost Demokratske stranke", rekao je on.

Ranije je Đilas za agenciju Beta kazao da njegovo smenjivanje traže ljudi koji su s pravom uplašeni za svoje pozicije u stranci, odnosno da li će se ponovo naći na poslaničkoj listi.

ANKETA
Da li će Dragan Đilas ostaje na čelu DS-a?

Senić je kazao da u DS-u smatraju da je Đilas "bio nesumnjivo dobar gradonačelnik Beograda", ali da se iz rezultata lokalnih izbora u Zemunu ili na Voždovcu vidi da građani ne misle isto.

"Sutrašnje izjašnjavanje na Glavnom odboru DS nije izjašnjavanje o tome da li treba da sedimo na rezervoj klupi Aleksandra Vučića ili da budemo njegov privezak, već da li smo zadovoljni rezultatom od 11 odsto na Voždovcu ili tri odsto u Zaječaru, što nam svakako ne može omogućiti da budemo lideri ni vlasti ni opozicije", naveo je Senić.

Prema njegovim rečima, ključno pitanje na sutrašnjem Glavnom odboru biće da li su demokrate zadovoljne politikom DS koja SNS-u omogućava rejting od 50 odsto.

Sednica Glavnog odbora DS biće održana sutra u Novom Sadu. Đilas je izrazio očekivanje da će njegova politika dobiti podršku većine i da će posle svi morati da je sprovode ili potraže novu stranku

POVEZANE VESTI

Petak 17.01.2014. 15:40
Šatirani jarac u duelu protiv žvalavog pljuckavca, može da zanima samo retarde, na njihovu sreću jer se polako bliži kraj seriji o picoustom i landrasu.
Petak 17.01.2014. 15:46
Sjutra pad Đilas s jakim sjevernim vjetrom, temperatura do 10 stepeni uz povremenu oblačnost tokom dana. U planinskim krajevima moguć i snijeg. Bila je to prognoza vremena za sjutra. Gedali ste Dnevnik. Ajd' sad polako mrš svi s političke scene!
Petak 17.01.2014. 17:21
Nece pasti,ima zucko para ihaj haj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online