Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 17.01.2014.
19:38
Beta A

Tadić: Očekujem smenu Đilasa sutra

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je večeras da je spreman da ponovo stane na čelo stranke i da očekuje da Glavni odbor na sutrašnjoj sednici iskaže nepoverenje aktuelnom predsedniku DS Draganu Đilasu.

Tadić i Đilas: Sutra nastavak DS sage

"Spreman sam da obavljam dužnost predsednika Demokratske stranke ako me kandiduju", rekao je Tadić, nekadašnji predsednik DS i bivši predsednik Srbije i istakao da se nikada nije zalagao za koaliciju DS i Srpske napredne stranke.

Tadić je u intervjuu Radio-televiziji Srbije rekao da je skoro 60 stranačkih odbora i 1.500 članova pokrenulo inicijativu za smenjivanje Đilasa zbog loših izbornih rezultata i da je on spreman da stane uz njih, ako ga kandiduju za novog predsednika DS-a.

U slučaju da Glavni odbor DS na sutrašnjoj sednici u Novom Sadu ne usvoji izveštaj Dragana Đilasa o radu u protekla tri meseca, pokreće se procedura izbora novog rukovodstva, rekao je Tadić. Na konstataciju da on očekuje da Glavni odbor DS ne usvoji Đilasov izveštaj, Tadić je odgovorio: "Tako je!".

Tadić je rekao da postoji opasnost da DS ponovi loš rezultat i na izborima za Skupštinu grada Beograda i na vanrednim poslaničkim izborima za koje je kazao da će biti raspisani.

Upitan o tome što ga protivnici kritikuju da se zalaže za to da DS bude u koaliciji sa SNS "kao privezak", Tadić je ocenio da su to maliciozni komentari i da DS mora da ostane velika stranka, ali da je za to potreban bolji izborni rezultat, nego što ga stranka postiže na čelu s Đilasom.

"Moramo da sprečimo da DS postigne slab rezultat i da izgubi svoj kredibilitet i uticaj. DS mora da ostvari bolji izborni rezultat da bi bila velika stranka", rekao je Tadić i kao primer stranke za koju je kazao da je izgubila uticaj, pomenuo Demokratsku stranku Srbije.

Tadić je ocenio da sutrašnja sednica Glavnog odbora DS "nije 'Dan D', ali svakako je bitan". Prema njegovim rečima, Srbiju uskoro očekuju prevremeni poslanički izbori, a DS mora da spreči da na njima prođe loše.

Na pominjanje stavova potpredsednika DS Miodraga Rakića, Tadić je rekao da je Rakić njegov blizak saradnik, ali da to ne znači da imaju uvek isto mišljenje.

"Pitanje ko će voditi Demokratsku stranku nije pitanje funkcije i funkcionera... Demokratska stranka je moja kuća, i ne možemo da dopustimo da se DS uruši", istakao je Tadić.

Upitan o inicijativi za jedinstvenu DS, Tadić je rekao da se tom inicijativom želi zaustavljanje diskusije o radu rukovodstva čemu se on protivi jer, kako kaže, to će voditi slabom izbornom rezultatu. Tadić je rekao da veruje da će DS sutra doneti "pravu odluku" i da će stranka potom biti jača.

POVEZANE VESTI

Petak 17.01.2014. 20:05
Жута г.... су се показала.Камо лепе среће да нестанете са политичке сцене.
Petak 17.01.2014. 20:45
Tadiću treba da te je sramota. Doveo si nas dotle da izgubimo izbore, a sada se ponovo pojavljuješ.
Petak 17.01.2014. 20:53
Kuda ćeš ti više beli jado, pa pokazao si što si imao. Tvoje greške Đilas nosi na svojim leđima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online