Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 18.01.2014.
12:56 >> 23:30h
Beta A

Obračun Đilasa i Tadića u Novom Sadu

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke na kojoj bi trebalo da se raspravlja o sukobima unutar te partije počela je danas nešto posle 12 časova u Novom Sadu. Đilas je pozvao članove da podrže njegov izveštaj o njegovom radu, dok je Tadić rekao članovima te partije da to ne čine. Posle višečasovne rasprave članovi Glavnog odbora Demokratske stranke glasaju, pojedinačnim izjašnjavanjem, o izveštaju predsednika stranke Dragana Đilasa.

Đilas je pozvao je članove Glavnog odbora da glasaju za jedinstvo stranke i da se svi koncentrišu na izbore za Skupštinu grada Beograda.

"Očekujem da danas donesemo odluku koji je pravac razvoja stranke i šta ćemo raditi. I da se svi toga držimo. Ne moramo svi da se međusobno volimo, ali moramo da pokažemo da smo jedinstveni. Očekujem od Glavnog odbora da donese takve stavove", rekao je Đilas na sednici GO DS u Novom Sadu.

Početak kraja?: Dragan Đilas

Đilas je poručio da ne predvodi DS koji će biti podrška "takozvanom reformatoru" Aleksandru Vučiću, već predvodi stranku jer veruje da DS može da pobedi Aleksandra Vučića i SNS i da upravlja državom.

"To je Demokratska stranka koju želim da vodim, samo takvu i nijednu drugu", poručio je Đilas. Sednici prisustvuju 433 od ukupno 481 člana Glavnog odbora, predsedava predsednik stranke Dragan Đilas, a prisutan je i počasni predsednik DS Boris Tadić.

Počasni predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić pozvao je danas članove Glavnog odbora da ne prihvate izveštaj predsednika stranke Dragana Đilasa o radu.

Tadić je na zatvorenom delu sednice Glavnog odbora DS rekao da Đilas danas praktično i nije govorio o svom radu u proteklom periodu i pozvao članove da, radi budućnosti stranke, ne glasaju za taj izveštaj, preneli su agenciji Beta visoki izvori iz DS. Tadić je upozorio da će, ukoliko Đilas ostane na čelu stranke, u roku od tri do šest meseci pasti i Vlada Vojvodine.

Po njegovim rečima, to znači da će egzistencija zaposlenih u pokrajinskoj administraciji biti dovedena u pitanje.
 

Uoči sednice Glavnog odbora DS zasedalo je Predsedništvo stranke, ali prema

Vlast priča bajke

 

Po njegovim rečima, vlast u Srbiji "priča bajke", a zemlja propada.

 

"Jedino DS to može da zaustavi. Treba da kažemo: 'Ne!' zakonu o
radu, 'Ne!' otpuštanjima; treba da imamo zaista socijaldemokratsku
politiku", poručio je Đilas.

saznanjima agencije Beta na tom sastanku nisu donete nikakve presudne odluke.

Članovi Glavnog odbora DS su uoči zasedanja dobijali sms poruke u kojima su ih dve suprostavljene strane pozivale da ih podrže. U porukama u koje je Beta imala uvid jedna strana poziva da Glavni odbor DS ne usvoji izveštaj predsednika stranke Dragana Đilasa o radu dok druga poziva na podršku Đilasu i upozorava da ne treba voditi unutarstranačke bitke u predizborno vreme.

Nekadašnji predsednik DS Boris Tadić je u petak rekao da je spreman da ponovo vodi stranku. U slučaju da Glavni odbor DS ne usvoji izveštaj Dragana Đilasa o radu automatski se pokreće procedura za izbor novog rukovodstva, rekao je Tadić.

Sednica Glavnog odbora se održava u Master centru Novosadskog sajma. DS ima 160 odbora, ali je funkcionalno 130, i svi imaju predstavnike u Glavnom odboru, koji ima 481 člana. Da bi Đilasu na sednici GO bilo uskraćeno poverenje, za to mora da glasa većina članova tog tela.

POVEZANE VESTI

Subota 18.01.2014. 14:07
Javite im ljudi da su mrtvi i da više ne postoje.
Subota 18.01.2014. 13:47
Zuta kolera antisrbska stranka.kusi i repati vode jadnu Srbiju.
Subota 18.01.2014. 16:00
Dva govnjara malo jača sede iza upravljača.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online