Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 23.01.2014.
16:48
telegraf.rs A

Vučić: Srbija dokazala da deli evropske vrednosti

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je za nemački ZDF povodom otpočinjanja pregovora sa EU rekao da je Srbija pokazala da deli evropske vrednosti.

Aleksandar Vučić

- Otpočinjanje pregovora znači nam puno, znači da mi delimo evropske vrednosti, to je ono što je najvažnije. Drugo, znamo da stojimo pred velikim promenama. U poslednjih godinu i po dana smo pokazali da možemo sa hrabrošću da se suočimo s problemima i da ih rešimo. Možemo našim evropskim partnerima da obećamo da nećemo sa tim prestati - rekao je Vučić.


Vučić na pitanje da li postoji realna šansa da se reši problem Kosova, za koji mnogi kažu da stoji na putu Srbije ka EU, Vučić kaže:


- Na sreću mi nemamo konflikt. Mi već godinu dana vodimo dijalog sa Kosovom i vodićemo ga i dalje. Naravno da postoje problemi. Postoje različiti pogledi na određene političke probleme, ali se nadam da ako su obe strane spremne na kompromise, možemo da postignemo dobre rezultate za narod iz Srbije, narod Albanije i narod Kosova.


Prvi potpredsednik Vlade veruje u rešenje i problema sa azilantima.


- To su uglavnom pripadnici romske nacionalne manjine koji dolaze iz Srbije. Činimo sve što možemo da sa nemačkim vlastima i predstavnicima EU nađemo rešenje i da smanjimo broj azilanata. Mislim da ćemo sa mnogo truda to i uspeti, da smanjimo broj ljudi koji na taj način ulaze u Nemačku - naveo je on.


Vučić je za ZDF rekao i da je cilj Srbije da do 2020. postane punopravna članica EU.


- Nadamo se da ćemo sve završiti do 2018, 2019, a da 2020. postanemo punopravni član, da je odluka samo na nama. Ali, nažalost, ne odlučujemo mi sami - kaže Vučić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.01.2014. 17:25
bio tata Obaba Obaba bila mama Merkaka Merkaka imali su maloga Vuvu
Četvrtak 23.01.2014. 16:52
nije... pošto baš nemci, kojima si naprasno oduševljen, ne praštaju izdaju.... na primer....
Četvrtak 23.01.2014. 18:07
Rekoh sebi ma neću više ove VELEIZDAJNIKE SRPSTVA da komentarišem,no nemogu da se suzdržim kad čujem ovu veleizdajničku trojku NIKOLIĆA VUČIĆA I DAČIĆA,da lupaju ko dsa su navijeni od strane AMERA a očigledno da su.Kaže nesrećni vučić Srbija deli evropske vrednosti pa ako je za vučića deljenje pravde u HAGU u slučaju ŠEŠELJA i ostalih srpskih sinova to deljenje oprosti mu bože il nezna šta zbori il je drogiran.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online