Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 24.01.2014.
17:40 >> 17:08h
Beta A

Nema zakona bez saglasnosti sindikata

Izmene zakona o radu, o privatizaciji i o stečaju neće biti usvojene bez saglasnosti sa sindikatima, odlučeno je danas na stastanku predstavnika dva reprezentativna sindikata sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem. Dačić je rekao da će predloge zakona o privatizaciji i stečaju razmatrati Socijalno-ekonomski savet, pre no što dođu dnevni red Skupštine Srbije.

Ivica Dačić sa predstavnicima sindikata

"Ono što je 100 posto sigurno - ta tri zakona neće ući u Skupštinu dok se mi sa tim ne saglasimo u socijalnom dijalogu", rekao je predsednik Samostalnog sindikata metalca Zoran Vujović na protestu radnika preduzeća u restrukturiranju pred Vladom Srbije.

Vujović je nakon razgovora predstavnika sidnikata sa Dačićem rekao da je premijer obećao da će na prvoj sednici informisati Vladu o i zahtevima sindikata za smenu ministra privrede Srbije Saše Radulovića.

Više hiljada radnika preduzeća u restrukturiranju protestovalo je danas u Beogradu zahtevajući smenu ministra privrede Saše Radulovića i povlačenje iz skupštinske procedure i vraćanje na uslaglašavane sa sindikatima zakona o privatizaciji i stečaju i o radu.

Protestu su organizvali dva reprezetnativna sidnikata u Srbiji, Savez samostalnih sinikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost".

POVEZANE VESTI

Petak 24.01.2014. 17:42
Znaci bice izbora . A posle izbora zakon prolazi . Ovce su za sisanje .
Petak 24.01.2014. 17:56
Vucic,Nikolic,Dacic,uvek su pre izbora pricali jednu pricu a sada drugu,robovlasnicki zakon zele da usvoje samo da namire tajkune i mentore sa zapada.Kod nas radnik koji radi kod privatnika nesme na bolovanje,neplaca mu se odmor ili ga nema,sikaniran je ponizavan,radi za minimalac iako se privatni takozvani gazda bogati,radi neprijavljen i stalno mu se otkazom preti.Ima izuzetaka ali na prste da se izbroje.I sada hoce i u javni sektor da zavedu red pojedinaca mocnika,direktori samo mogu da zloupotrebe zakon jer sve se stranacki radi.Umesto da pritegnu privatnike da prijave radnike,da poreze placaju i onda para bih bilo.
Petak 24.01.2014. 18:06
Primer,u Nisu.U butiku rade nekoliko radnica jedna je prijavljena i obicno pre podne samo radi.Ostale su neprijavljene,nesme ni da pitaju zasto.Dnevni pazari veliki,kuca se kroz kasu samo deseti deo samo kada musterija insistira.Dodje inspekcija koja je korumpirana,vidi da radnica nije prijavljena,napise izvestaj za kaznu i sutra kada pomislimo da rade posao kako treba gazda sa osmehom kaze sve je zavrsio preko veze.Posle par dana inspektorka sa cerkom dolazi i uzima garderobu odecu i obucu i naravno na racun kuce.Takva je situacija verujem i drugim radnjama po Srbiji,jednostavno korumpirano je sve.Zato treba da pritegnu te takozvane bogatase,ali nece jer oni parama kupuju inspekciju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online