Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Subota 25.01.2014.
11:45 >> 12:46h
Beta A

Vučić predlaže vanredne izbore

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sutra na sednici Predsedništva predložiti da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.


Vučića opet za predsenika
 

"Na sednici Predsedništva koja će se održati sutra u deset časova, moj predlog će biti da proverimo volju naroda", rekao je Vučić na vanrednoj izbornoj skupštini SNS.

Promene i u stranci

 

Lider SNS-a je najavio velike promene unutar stranke, u Predsedništvu i rukovodstvu, navodeći da će umesto zauzimanja vlasti, posao SNS biti da razmišlja isključivo o narodu.

Aleksandar Vučić rekao je da je vreme da se Srbija podigne na noge i istakao potrebu da se odlučno reformišu država i društvo.

"Moramo odlučno reformisati državu i društvo, doneti odgovarajuće zakone i izvršiti reforme, postaviti Srbiju na zdrave noge, a najteže će biti da promenimo sopstvene navike", rekao je Vučić.

On je naglasio da će se SNS u narednom periodu svom snagom posvetiti rešavanju problema koji Srbiju muče - nezaposlenost, nizak životni standard, navodeći da je vreme da se Srbija podiže na noge, da se podiže ekonomski i podstiče preduzetnički duh i privreda.

Izbornoj skupštini prisustvuje 4.000 naprednjaka
 


 

Vučić je naveo da je Srbija uspela da sačuva punu političku stabilnost i sigurnim korakom krene u pravcu bolje budućnosti. "U Srbiji danas niko ne lomi napise sa latiničnim pismom, nema fašističkih ispada, a kada ih i ima, to su glupa poturanja i plakati naše političke konkurencije", rekao je Vučić.


Vanredna izborna skupština Srpske napredne stranke (SNS) počela je danas u Sava Centru, a na njoj će biti izabrano novo rukovodstvo i organi stranke. Jedini kandidat za predsednika SNS je dosadašnji lider te partije Aleksandar Vučić, a na njegov predlog će se birati zamenik predsednika, članovi Predsedništva i potredsednici SNS.

Izbornoj skupštini naprednjaka prusustvuje 4.000 delegata, a sednica neće imati svečani, već samo radni deo. To je treća skupština SNS, prva je održana 24. aprila 2010. godine kada je za predsednika stranke izabran Tomislav Nikolić, a za njegovog zamenika Aleksandar Vučić.

Druga, vanredna izborna skupština, održana je 29. septembra 2012. godine. Za predsednika stranke je izabran Aleksandar Vučić, koji je bio jedini kandidat, a za njegovog zamenika Jorgovanka Tabaković.

POVEZANE VESTI

Subota 25.01.2014. 13:01
eto prilike za srbistansku raju da po ko zna koji put zvanično overi svoju propast...
Subota 25.01.2014. 12:16
"Ali ako me pitate da li predlažem izbore, odgovoriću vam - da, predlažem." (Acika Vučić)
Subota 25.01.2014. 12:40
Nemoojte se zavaravati-u Srbiji ne postoji stranka koja ne radi za UDBU. Koliko se ja secam ti radikali su ucestvovali u prodaji Srpskih zemalja,a sve se izdesavalo u Dejtonu. A taj DSS je prodavao Srpske dobrovoljce nekakvom tribunalu inace ogranku americke fasisticke organizacije CIA. Sve moj do moga
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online