Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Subota 25.01.2014.
14:38 >> 15:39h
Beta, Vestionline A

Stari, dobri komunizam: Vučić predsednik SNS-a

Kao i u vreme starog, dobrog komunizma, (NE čitaj: jednoumlja, ali obrati pažnju), uz geslo: jedan čovek-jedan kandidat-jedan maršal, svih 3.804 delegata Srpske napredne stranke (SNS) glasalo je da Aleksandar Vučić ponovo bude predsednik trenutno najjače partije u Srbiji.

Ave, Cezare: Aleksandar Vučić novi-stari predsednik SNS-a
 


Delegati SNS-a su, dakle, jednoglasno, na Izbornoj skupštini u Beogradu, dali svoje poverenje svom bogu... pardon, predsedniku, ujedno i prvom potpredsedniku Vlade Srbije.


Glasanje u Centru Sava je bilo javno, tako da se niko nije igrao svojom političkom budućnošću - 3.804 istovetna glasa za jedinog kandidata za lidera stranke svedoči u prilog tom vrhunskom idealu čovečanstva koji je SNS dostigla - da svi misle isto i da to istovremeno bude ispravno.

Jorgovanka - jednoglasno; Selaković - jednoglasno

Takođe, delegati SNS-a jednoglasno su podržali predlog Aleksandra Vučića da Jorgovanka Tabaković bude novi zamenik predsednika te stranke i imenovali članove Predsedništva.
 

Jorgovanka Tabaković

"Iako je na početku mandata napadana, ona je pokazala kako može odgovorno i profesionalno da se ponaša, omogućila je monetarnu i fiskalnu stabilnost", rekao je Vučić.


Glavni odbor SNS-a je, a kako bi drugačije, jednoglasno izabrao Nikolu Selakovića za novog potpredsednika te stranke. Ponovo su za potpredsednike izabrani Zorana Mihajlović, Bratislav Gašić, Goran Knežević, Nebojša Stefanović i Igor Mirović.


Za predsednika Izvršnog odbora SNS-a ponovo je izabran Radomir Nikolić, a
poslanica SNS-a Jadranka Joksimović izabrana je za internacionalnog sekretara.

Za sedam sekretara SKOJ-a izabrani... joj, ne, to je priča još od pre Drugog svetskog rata, izvinite... Elem, delegati su izabrali i članove Predsedništva, među kojima su i Jorgovanka Tabaković, Nikola Selaković, Igor Mirović i Zorana Mihajlović.

"Da se poštuje volja naroda"

Vučić je zahvalio delegatima na ukazanom poverenju što su ga ponovo izabrali za lidera stranke.

"Uvek se mora poštovati volja naroda, to je dobro i važno. Imamo kandidate za izbore unutar stranke od mesnih odbora do predsednika. Ne bih voleo da budem ni na jednoj funkciji, a da nemam vašu podršku i podršku građana", kazao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Subota 25.01.2014. 14:43
ovo je dokaz da je na jednom mestu moguće skupiti 3,804 ljudska bića od kojih je 3.803 - mrtvo...
Subota 25.01.2014. 14:47
3803 podguznih buva
Subota 25.01.2014. 15:12
U Srbiji boljeg od njega nema pa su zato tako i glasali. Da je glasao DS oni bi izabrali jednoglasno Djilasa.Cinjenica je da nama srbima niko ne valja, osim nas samih, pojedinacno, pa zato i jesmo propali do kraja!!! Neka nam je gospod Bog na pomoci ovakvim jedino u sebe zaljubljenim!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online