Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 26.01.2014.
11:05
rts.rs A

''Ne vidim zašto bismo priznali Kosovo''

Slovačka za sada ne vidi razlog zbog koga bi promenila svoj stav o nepriznavanju nezavisnosti Kosova, rekao je slovački premijer Robert Fico, a prenosi RTS.

Fico je, posle sastanka sa premijerom Albanije Edijem Ramom u Tirani, istakao i da Slovačka smatra da je dijalog Beograda i Prištine značajan i da se nada da će dovesti do konkretnog pozitivnog rešenja.

"Dogovor ćemo, naravno, poštovati", rekao je slovački premijer.

Robert Fico

Fico je, međutim, naglasio da uprkos tome što slovački parlament ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, vlada Slovačke vodi brigu i o svakodnevnom životu građana u pokrajini.

"Nećemo načiniti nijedan korak, koji bi otežao svakodnevni život tamošnjih građana, a već smo preduzeli neke mere koje se tiču pasoša. Fleksibilni smo i pratimo situaciju", rekao je Fico, koji je u službenoj poseti Tirani boravio sa ministrom spoljnih poslova Miroslavom Lajčakom, prenela je agencija TASR.

Povodom početka pristupnih pregovora Evroske unije i Srbije, Lajčak je rekao da je to tačka s koje nema povratka i da je samo pitanje vremena kada će Srbija postati članica EU.

Slovačka agencija podseća da, istovremeno, Albanija samo pokušava da dobije status kandidata, što nije garancija da će pregovori o pristupanju biti pokrenuti.

"Primećujemo neke znake euforije u Srbiji. Tamo pričaju da je utorak najvažniji dan od Drugog svetskog rata i jedva čekaju da počnu pristupne pregovore. S druge strane, u Albaniji vlada duboko razočaranje... Oni ne misle da je to pravedna odluka, ali su poslali jasan signal da će do juna uspeti da ubede Evropsku uniju", ocenio je Lajčak.

Lajčak je dodao i da bi eventualno dodeljivanje statusa kandidata za ulazak u EU Albaniji predstavljalo ogroman pomak za samu tu zemlju i da Slovačka ima odgovornost prema zemljama koje su izjavile da žele da jednog dana postanu članice EU.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.01.2014. 14:40
Pa svaka cast,ali svi vidimo valjda kako Vucic i Dacic priznaju Kosovo,kako na tenane ucvrscuju nezavisno Kosovo ispod zita,ne sputavajuci Kosovu nijedno clanstvo kao nezavisne drzave u raznim organizacijama,i kako ce zarad laznog obecanja mentora sa zapada i ako nedao bog opet stvore izdajnicku vladu,sigurno i zvanicno priznati Kosovo,i dati zeleno svetlo u UN.I sve druge drzave na svetu koje nisu priznale Kosovo kao Rusija i Kina,videce da kada je Srbija pasivna i radi sve za nezavisno Kosovo i oni ce sigurno priznati vremenom.Kao da je Kosovo Vucicu ostavio deda pa tako rasprodaje zemlju,za Dacica nemam komentar djon obraz.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online