Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 26.01.2014.
11:35 >> 11:46h
Beta A

Naprednjaci jednoglasno za izbore

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) jednoglasno je danas na sednici u Beogradu prihvatilo predlog lidera stranke Aleksandra Vučića da se ide na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

Idemo na izbore: Srpska napredna stranka

Vučić je u subotu najavio da će na Predsedništvu te, najjače stranke vladajuće koalicije predložiti da se na parlamentarnim izborima proveri volja naroda i ocenio da je atmosfera u društvu takva da su referme nemoguće kao i da se mnogo toga ne može uraditi.

Članovi Predsedništva su Jorgovanka Tabaković, Ljubiša Stojmirović, Nebojša Stefanović, Nikola Selaković, Gojko Radić, Aleksandar Nikolić, Radomir Nikolić, Igor Mirović, Milosav Miličković, Zorana Mihajlović, Goran Knežević i Jadranka
Joksimović.

Članovi Predsedništva su i Aleksa Jocić, Marko Đurić, Dejan Đurđević, Bojan Dimitrijević, Maja Gojković, Miloš Vučević, Bratislav Gašić, Veran Matić, Milan Bačević, Vladanka Malović, Aleksandra Tomić, Branislav Prostran, Zlatibor Lončar, Zoran Babić, Goran Cvetanović i Zoran Perišić.

Parlamentarni istog dana kada i beogradski

Vanredni parlamentarni izbori biće održani istog dana kada i beogradski, 16. marta, i neće usporiti evropske integracije i reforme u Srbiji, izjavila je potpredsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović.


"Naša ideja je da to bude istog dana kad su i beogradski izbori. Da to obavimo u jednom danu i beogradske i parlamentarne izbore", rekla je Mihajlovićeva, navodeći da se neće trošiti ni puno vremena na izbornu kampanju, kao ni na formiranje nove vlade, jer Srbija nema vremena za čekanje.

Mihajlovićeva je za TV "Pink" rekla da nema ulaska u EU ako se Srbija ne bude ozbiljno bavila ekonomskim reformama.

"U Srbiji se i dalje teško živi. Ne možemo da se pohvalimo velikom stopom rasta zaposlenosti. Moramo da se okrenemo rastu životnog standarda", rekla je Mihajlovićeva, koja je i ministar energetike Srbije.

Ona je ponovila da SNS ne želi da vlada sama, već je cilj da postoji opšti konsenzus i ekonomskim reformama.

"Moramo da napravimo još nekoliko bolnih rezova - da reformišemo državnu upravu, javna preduzeća, kako bismo stvorili uslove za privatni sektor", navela je Mihajlovićeva.

Odgovarajući na pitanje da li će nakon izbora doći do definitivnog razlaza sa SPS-om Ivice Dačića, Mihajlovićeva je rekla da definitivnih razlaza nema kada je reč o interesu Srbije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.01.2014. 12:09
ZAŠTO ? Sve obećano su "ispunili". Poništili su BORKOVE sporazume , zaposlenost je povećana na birou , nikome nije presuđeno za PLJAČKU I LOPOVLUK , dovedeni su "spasioci" Stros kan , Guzenbauer , Šeici ... i ipak se ide NA IZBORE . DA LI SU ONI NAS LAGALI ?
Nedelja 26.01.2014. 12:46
Bravo Naprednjaci potrošite gladnom i nezaposlenom narodu 30 miliona eura za izbore da vam ispuni želje da što više vaših članova budu ministri državni sekretari i direktori javnih preduzeća a narod će i dalje biti nezaposlen i gladan a deca će umirati jer roditelji nemaju para da leče odlično uzjašite srbiju u kompletu i dujetu pa i dalje svirajte i pevajte kako će živeti bolje i kako će ući u Evropsku uniju srbija i srpski narod ,i neka živi od obećanje ludom radovanje,,
Nedelja 26.01.2014. 12:45
Ako srbski narod ponovo izabere ovu "OLOS"onda im tako i treba i nikad vise necu nista komentirati sto je vezano za politiku.Ako dodje do izbora onda ce se videti dali smo samo glupave ovce za sisanje ili ponosni narod kome trebaju patriote koje ce povesti narod i drzavu u bolji zivot bez ikakvi zajednica pod kojima se skrivaju lopovi i izdajnici vlastitog naroda. Srbija moze biti dobra samo ako samostalno ojaca i sebi i drugima a narod treba odluciti dali ce se ulaziti u bilo kakve zajednice, medjutim za pocetak je najvaznije da se ova izdajnicka banda skine sa vlasti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online