Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
49
Ponedeljak 27.01.2014.
00:01
Beta A

“Teško naprednjacima, svi protiv nas“

Predsednik Srpske napredne stranke i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izajvio je da je odluka da se raspišu vanredni paralmentarni izbori bila veliki rizik, jer će se svi ujediniti protiv naprednjaka.

Aleksandar Vučić

"Pred nama je najteža politička kampanja i veliki je rizik ovo što smo uradili. Kampanja će biti mučna i teška, jer će se svi ujediniti protv nas. Ne verujem da je bilo šta izvesno", kazao je Vučić gostujući na televiziji B92.


Odgovarajući na pitanje da li će nakon izbora biti premijer, Vučić je rekao da je odluka na građanima i da ne veruje istraživanjima javnog mnjenja koja pokazuju da naprednjaci imaju i više od 45 odsto podrške građana.


"Zavisi od građana Srbije, možda se posle izbora pojavim i kao neko u opoziciji", rekao je Vučić.


On je rekao da u kampanji građanima neće nuditi i obećavati med i mleko i da će objašnjavati kako su pred Srbijom teške reforme, a naprednjaci će, kako je dodao, pobediti, ako građani podrže tu politiku.


On je istakao da odluka o izborima nije doneta kako bi naprednjaci osvojili apsolutnu vlast, već da bi se reforme odvijale brže i kvalitetnije.


Vučić je ponovio da je mogao da postane premijer i bez izbora, jer mu je to ponudio predsednik Vlade Ivica Dačić, ali da on to nije želeo, negiravši da je bilo razgovora o tome da se posle izbora ponovo formira vlada sa SPS-om a da on bude premijer, i napomenuo da o sastavu buduće vlade neće razgovarati pre izbora.
 

Pročitajte još:

* "Vučić hoće da prigrabi svu vlast"

* Za izbore i pozicija i opozicija

* Stari, dobri komunizam: Vučić predsednik SNS-a

On je naveo da izborna kampanja ne bi trebalo da uspori procese koji se očekuju u Srbiji, i da će tako prvi put i misija MMF-a doći u Srbiju za vreme izborne kampanje.


"Ja sam prihvatio da oni dođu i to pre finiša naše izborne kampanje i da pokušamo da zaključimo sporazum iz predostrožnosti. Mislim da je to dobro i da je to važno za zemlju i da će dodatno obezbediti finansijsku i investicionu sigurnost", kazao je Vučić.

On je napomenuo da bi potpisivanje sporazuma sa MMF-om trebalo da olakša odluku borda direktora Svetske banke, da do kraja aprila odobri 500 miliona evra za Srbiju.


Srpska napredna stranka je donela odluku da se ide na vanredne parlamentarne izbore, koji bi trebalo da budu održani kad i izbori u Beogradu, 16. marta.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.01.2014. 00:17
Vucic prica gluposti...... Pa zasto idu na izbore ako ne zele apsolutnu vlast. Sada imaju koalicijsku vlast, ali Vucic nije prvi, to je problem. Zele se rijesiti tunjavog Dacica kojeg ce dati poslije da uhapse zato sto je mufljuzi lopov. A Vucic se zeli nakupiti love bez svijedoka. Prave sada izbore koji ce kostati (kroz porez) narod Srbije 8 milijuna eura......tko je tu lud.... Vucic ne misli na narod Srbije....prvenstveno misli na vlast i sebe....postao je bolestan na vlast, ne zeli biti drugi u vladi.
Ponedeljak 27.01.2014. 00:25
Треба бојкотовати предстојеће изборе, што се мене тиче, ми немамо за кога да гласамо. Дотични и њему слични су јахачи апокалипсе и непосредни извршиоци налога наших непријатеља. Нека нам је свима Бог на помоћи, биће ово јако, јако тешка година.
Ponedeljak 27.01.2014. 00:52
Nazalost stvar je vise nego tragikomicna. Da ce se svi udruziti protiv naprednjaka to jeste cinjenica ,medjutim snage koje ce u ovoj kampanji pokusavati da se domognu vlasti su nista manje opasnije od njih. DS, LDP, LSV i.t.d naravno i najgori medju njima tajkuni ce ponovo zdusno pokusavati da nas ubede da su oni za nas spas koji je bio i 5 oktobra. Kada se sve sabere ne zna se ko je gori od koga dali SNS sa jedne ili svi oni sa druge. Narod ove zemlje je jednu golgotu od 5 oktobra vec prosao sada je na redu naredna. U Srbiji nema ni na pomolu jos toliko patriotske stranke koja ce ugroziti sve ove ludake. Tesko nama jer i da ne glasa 80% Srba nista se nece promeniti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online