Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 03.02.2014.
17:19
Beta A

Dačić: Tadić, Amon Ra i Zevs da se spuste na zemlju!

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da ne zna da li će koalicija SPS-PUPS-JS ostati u Vladi i posle izbora, ali da je spremna da i dalje odlučuje o državnoj politici i da će ostvariti najbolji rezultat od 2000. godine. Takođe, duhoviti Ivica je tokom izlaganja "zamolio" Tadića i ostale bogove demokratije da ne pričaju o tamo nekoj diktaturi, istakavši da su nekadašnji nosioci vlasti prošlost.

Ivica Dačić

"Danas niko ne može da odgovori na pitanje kako će biti formirana vlada, o tome ćemo posle izbora razgovarati sa Srpskom naprednom strankom psle izbora. Mislim da ćemo svi koji činimo sadašnju vladajuću koaliciju imati ogromnu većinu posle izbora, a videćemo da li ćemo ostati u vladi. Svako će imati mesto koje mu dodeli narod. Svestan sam da te svako ceni onoliko koliko si jak", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu socijalista u Beogradu.


Dačić je podsetio da je koalicija SPS-PUPS-JS najviše glasova osvojila na izborima 2012. godine, oko 14,5 odsto ili 550.000 glasova.


Dačić, predsednik JS Dragan Marković i zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić potpisali su u ponedeljak koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima zakazanim za 16. mart, a naziv koalicije je "Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS". Oni su istakli da će njihova koalicija ostati jedinstvena i posle izbora.

"Kampanja i izbori su samo prvo poluvreme, kratak predah posle kojeg smo spremni da nastavimo utakmicu, odlučujemo, sprovodimo reforme, nastavimo evropskim putem, zapošljavamo... Na izbore ne izlazimo da bi tražili podršku da ostanemo na vlasti, nego podršku za ono što smo radili, za ideje, politiku, Srbiju. Hoćemo da pokažemo da možemo još više", rekao je Dačić.
 

Aman, Palma, ne preteruj

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković toliko je na konferenciji za novinare hvalio Dačića da ga je ovaj na kraju zamolio da ne preteruje.

Dačić je istakao da će koalicija SPS-PUPS-JS "nastaviti da bude u funkciji radničkih interesa" i onih koji žive od svog rada.


"Kako da ne govorimo o socijalnoj pravdi koja je i ustavna kategorija, ako je prosečna plata manja od 50.000 dinara, a prosečna penzija oko 200 evra", rekao je Dačić.


Dačić je oštro kritikovao opozicione lidere Dragana Đilasa, Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka, koji, kako je ocenio, hoće u koaliciju sa SNS.


"Čini mi se da je suština postojanja nekih stranaka da izbace našu koaliciju iz vlasti. Da li možda imaju neki drugi cilj. Mi smo cigle kojima su nas gađali iskoristili da izgradimo nove temelje i ponosni smo na ono što smo uradili", rekao je Dačić.


Prizivanje bogova

Dačić je istakao da je cilj opozicionih optužbi na račun predsednika SNS Aleksandra Vučića za diktaturu i stvaranje autokratskog režima da oni koji ih izgovaraju uđu u vlast.


"Tadić i ostali su bogovi demokratije, Amona Ra, Zevs i ostali. Spustite se malo na zemlju. Ne postoji vakcina za vaš povratak na vlast, vi ste prošlost", rekao je Dačić.


Dačić je odbacio kritike da je njegova stranka "vakcina protiv reformi" i pozvao opozicione lidere da u kampanji kažu da je njihov reformski program otpuštanje 50.000 radnika.


"Od 2000. godine otpušteno je 800.000 radnika. Od 2008. do 2012. godine otpušteno je 400.000 radnika. Videli smo te njihove reforme", rekao je Dačić.


Dačić je na pitanje o šefu izbornog štaba SPS-a i koalicije odgovorio da je video da se u medijima pominje Branko Ružić, i dodao da su kadrovske promene u partijama normalna i redovna pojava.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.02.2014. 17:46
Ti si isti Smrad kao ostali koji su Srbiju unazadili za 100 Godina da joj nema brzog Oporavka!!
Ponedeljak 03.02.2014. 18:20
Просечан дуг за струју у Великом Трновцу је 100.000 динара. Тамо влада уверење да струју не треба плаћати. Раднике који су задужени за искључивање неплатиша заробљавају у овом селу, па се ретко ко усуђује да уопште оде тамо. Трновац одраније познат као центар нарко-бизниса.Игор Новаковић, директор “Југоистока” Ниш , налази се данас у посети селу Велики Трновац, чији мештани Албанци дугују преко 100 милиона динара за неплаћене рачуне за струју, како би разговарао с њима и покушао да реши нагомилане проблеме.
Ponedeljak 03.02.2014. 18:21
Ово село код Бујановца један је од највећих неплатиша струје, али је још већи проблем крађа струје. Из ЕДБ подсећају да је Влада Србије 2002. свим становницима у Копненој зони безбедности отписала дуг за струју, али судећи по огромним рачунима, ова одлука није дала резултате.Просечан дуг за струју у Великом Трновцу је 100.000 динара. Тамо влада уверење да струју не треба плаћати. Радници који су задужени за искључивање неплатиша редовно имају велике проблеме у овом селу, па се ретко ко усуђује да уопште оде тамо и ради било шта.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online