Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Utorak 11.02.2014.
13:58
Vestionline A

Šešelj stavljen u izolaciju

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović saopštio je novinarima da se dr Vojislav Šešelj po nalogu Sekretarijata Haškog tribunala i zatvorske uprave već danima nalazi u izolaciji.

Po Hagu, opasan je po druge zatvorenike: Vojislav Šešelj
 

Naime, pošto je uspešno operisan 18. decembra 2013. godine, i nakon što mu je određeno dvanaest ciklusa hemiterapije, predsednik radikala dr Vojislav Šešelj je 4. februara odveden u bolnicu da bi primio prvu hemoterapiju.

Tokom terapije koja je trajala tri dana dr Šešelj nije imao nikakvih tegoba niti komplikacija. Terapiju je veoma dobro podneo, osećao se kao da terapiju nije ni primio.

Međutim, dan uoči izlaska iz gradske bolnice u Hagu jedan od zatvorskih lekara obavestio je Vojislava Šešelja da nakon napuštanja bolnice sedam dana mora provesti u izolaciji u zatvorskoj bolnici, navodno zbog opasnosti koju predstavlja za druge robijaše, piše u saopštenju radikala.

''Vojislav Šešelj nije dobio pismenu odluku o određivanju izolacije i ne zna da li ta odluka uopšte postoji i sa kakvim je obrazloženjem doneta ukoliko eventualno postoji. Takva procedura nije uobičajena i nije medicinski opravdana. Vojislav Šešelj nije prvi zatočenik Haškog tribunala koji je oboleo od kancera i koji je tokom pritvora primao hemoterapiju, već je bilo više takvih slučajeva poput Đukića, Talića, Krnojelca. Međutim, ni u jednom od tih slučajeva prema obolelima nije primenjivana izolacija, već su se svi nakon hemoterapije vraćali u svoje ćelije i normalno kontaktirali s drugim pritvorenicima i zatvorskim osobljem'', saopštila je SRS.

Kako se navodi u saopštenju, ''očigledno je da su razlozi za izolaciju dr Vojislava Šešelja politički i duboko nehumani, kao što je i ceo postupak koji se protiv Šešelja vodi pred MKSJ politički proces''.

''Izolacija koja je određena dr Šešelju nije prihvatljiva sa medicinskog stanovišta i štetna je za njegovo telesno zdravlje, što je suprotno članovima 41 i 46 Pravilnika o pritvoru'', tvrde radikali.

''Srpska radikalna stranka osnovano sumnja da je pravi razlog primene opisanih nemedicinskih mera prema Vojislavu Šešelju – da mu se dodatno oslabi imunitet i ugrozi zdravlje, sve u cilju da se maratonski postupak protiv dr Šešelja u nedostatku dokaza okonča njegovom sudskom likvidacijom bez izricanja presude. Podsećamo da je Haški tribunal tokom prethodnih jedanaest godina činio sve što je moguće kako bi sprečio dr Vojislava Šešelja da koristi svoja građanska i politička prava, da mu je tokom izbornih kampanja u Srbiji zabranjivana svaka komunikacija, te da je u nedavnoj odluci kojom je odbijen zahtev odbrane za ukidanje pritvora Šešelju sudija Antoneti takav postupak obrazložio time što se Vojislavu Šešelju u slučaju puštanja na slobodu ne može ograničiti korišćenje građanskih i političkih prava koje optuženi uživa zahvaljujući međunarodnim instrumentima i koja su garantovana članovima 25. i 14. Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima'', stoji u saopštenju te stranke.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.02.2014. 14:21
не може нико ништа његовој бесмртној души докле год ВОЈВОДА има своје следбенике ЖИВЕО ВОЈА ЖИВЕЛА СРС И СВИ КОЈИ МИСЛЕ КАО СРС
Utorak 11.02.2014. 14:26
Zlocincima iz Haga likvidacija Vojislava Seselja ide presporo i sad traze ubrzano resenje a Srbija kao i obicno samo nemo sve posmatra kao da ih se to netice (sto ovoj bandi na vlasti odgovara). U svakoj drugoj zemlji bi narod izasao na ulice a mi.......???
Utorak 11.02.2014. 16:20
Ziv ti nam i zdrav bi VOJVODO, jebes njih! Ako si im im ikad smetao, sad im smetas naj vise. Dosla maca na vratanca, Soci se u skoro zavrsava, uskoro ce braca Rusi pruzeti sve te Hitlerovije kolonije. Zajebali su stvar 45., ali ispravice to Putin, "VRATI SE VOJVODO NA DINARU PONOVO".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online