Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 13.02.2014.
18:42
Beta A

"Partijska knjižica nikoga neće štititi"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom saslušanja čelnika Univerzal banke i poslanika SNS Dragana Tomića, zvaničnika SNS, da je obaveza nadležnih organa da rade svoj posao po zakonu, a ne u skladu sa partijskom knjižicom.

Danas je tužan zbog Tomića: Aleksandar Vučić
 

"Ovo saslušanje Tomića je teška stvar koju sam čuo, jer se radi o poslaniku SNS. Ali nadležni imaju obavezu da rade svoj posao u skladu sa zakonom, a ne u skladu sa partijskom knjižicom, partijskom pripadnošću i ličnim prijateljstvom", rekao je Vučić i dodao da je to veoma važna poruka za sve ljude.

Vučić je dodao da mu je zbog današnjeg privođenja člana SNS "loš i težak dan", ali je ukazao da Srbija mora da se izleči od zloputreba.

Upitan da li građani, posle privođenja Tomića mogu očekivati da će se to desiti i ostalima koji su izvlačili novac iz Univerzal banke, Vučić je odgovorio da se ne bavi poslom tužilaštva i policije, i dodao da je svima jasno ukazao da ih partijska knjižica ne može i neće štititi.

"To je nešto novo, drugačije u odnosu na ono što smo imali u Srbiji decenijama i to je razlog što se menja imidž Srbije u svetu. A da li je neko kriv ili nije, to će da utvrdi sud ", rekao je i dodao da Srbija ne može više to da izdrži. "Makar imali manje od poreza, mora se prekinuti sa bolesno, bezobzirnim lažnim biznisom", rekao je lider SNS.

Prema njegovim rečima, prekinut je "lanac državnog kriminala" u kojem su "bezobzirno i bezobrazno" bili umešani i političari i pojedini tajkuni. Vučić je dodao da su "četiri do šest tajkuna" imali "politički recept" da to rade.

Samo od četiri banke i nekoliko povezanih preduzeća, država mora da plati milijardu evra, rekao je Vučić. Po njegovim rečima, neki od "tajkuna" uzeli su po 150 milona evra, a da nikada nisu planirali da vrate novac.

Na pitanje da li postoje formalni dokazi, Vučić je odgovorio pitanjem: "Gde ima formalni dokaz? Otkud znam, nadležni organi se time bave, da pokažu i dokažu tamo gde toga ima".

"Ja vam kažem kako sistem funkcioniše - objasnite mi da li je moguće da neko dobije desetine miliona evra bez ikakvog validnog pokrića?", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da su strankama davani krediti bez obezbeđenja, a da su drugima tražene duple hipoteke. Kaže da je novac deljen politički, privatno, poslovodstvu banaka i onima koji su postali najveći moćnici - kupovali pisanja u novinama, avione, jahte.

"Zašto kupujete jahte, ako ste dobili kredit iz Fonda za razvoj? Sad ćete da me pitate ko? Postoje izuzeci koji to nisu radili", rekao je on.

Upitan da li dug može da se naplati od tih "aviona i kamiona", Vučić je rekao da ne može jer je sve potrošeno, a da lične menice koje su davane ne mogu da se naplate.

Upitao je i "da li postoji neka banka da Miroslav Bogićević nije uzeo kredit, a da banka nije propala, ili Goran Perčević i drugi? Nema nijedne!" On je rekao da kredite treba da dobijaju oni koji žele da "prave biznis", jer ovo do sada nije bio biznis.

Prema njegovim rečima, uzimani su višemilionski krediti bez garancija, a kamata je plaćana šest meseci jer se znalo da će banka propasti. "Onda banka propadne, i šta ih briga", kazao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.02.2014. 18:59
Na pitanje da li postoje formalni dokazi, Vučić je odgovorio pitanjem: "Gde ima formalni dokaz? Otkud znam, nadležni organi se time bave, da pokažu i dokažu tamo gde toga ima". А кад је неко кокнуо оног окупатора на КосМету, онда си одмах имао доказ да је Србин,,,,,,,, преваранту и лажову један !!!
Petak 14.02.2014. 00:34
"Partijska knjižica nikoga neće štititi ?!" A kako je onda u mom gradu SNS postavila za predsednika opštine kriminalca (lopov, švercer, nasilnik itd., oko 8 krivičnih dela) i niko ne sme ni da pisne?
Petak 14.02.2014. 01:12
Samo SNS ima kapacitet i volju da modernizuje Srbiju na celu sa Acom Vucicem. Kakve bre dveri kakve bakraci, dosadni ste sa hvalospevima o tom klerofasistickom pokretu koji ne prelazi cenzus.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online