Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 01.03.2014.
10:24
Kurir A

Dačić brani Čedu?!

Predizborni rat između koalicija oko SPS i LDP prekinut je na izričito insistiranje lidera socijalista Ivice Dačića?! Naime, Dačić je svojim stranačkim drugovima i drugaricama skrenuo pažnju i bukvalno naredio da ne napadaju Čedomira Jovanovića dok ne sahrani oca, koji je iznenada umro krajem prošle nedelje, saznaje Kurir.

Predizborni rat između koalicija oko SPS i LDP prekinut na izričito insistiranje lidera socijalista Ivice Dačića zbog smrti Čedinog oca
 

- Politička kampanja je jedno, a red i poštovanje političkih protivnika u teškim trenucima nešto sasvim drugo. Bez obzira na to šta jedni o drugima kažemo u kampanji, to ne znači da treba da budemo neljudi pa da kritikujemo Čedu dok sahranjuje oca. Socijalisti to nikad nijednom političkom protivniku neće uraditi. Neko poštovanje mora da postoji. Iako nas mnogi ne poštuju, mi ćemo biti prvi u Srbiji koji ćemo to promeniti. Tako se ide napred i tako stvaramo novo bolje društvo, prenosi izvor Kurira poruku koju je Ivica Dačić poslao svojim stranačkim saradnicima.

Dačić nije želeo da komentariše ovaj svoj gest, ali je potpredsednik SPS Aleksandar Antić potvrdio. On je za Kurir potvrdio da je njihov predsednik Ivica Dačić tražio da niko u narednih nekoliko dana ne napada Čedomira Jovanovića.
- Znate, iznad svega treba biti čovek. Umro mu je otac i to su teški trenuci za svakoga, a u radosti i žalosti nema napada, naglasio je Antić.

Jovanović: Dačiću, izvini se Srbiji i idi

Podsećamo, ova predizborna kampanja nije se ni ljudski zahuktala a optužbe iz ova dva tabora već su počele da pljušte. Krenuli su liberali s napadom na premijera, za koga su rekli da nije ništa uradio, da je politički kleptoman umešan u brojne afere. Od napada LDP nisu bili izuzeti ni koalicioni partneri, pa je tako Jovanović prozvao Dragana Markovića Palmu da otkrije ko su ubice novinara Milana Pantića.

Palma je zatim, na lični zahtev, otišao na poligraf i tražio od Jovanovića da objasni zašto je u zatvoru posećivao pripadnike "zemunskog klana" i ubice premijera Zorana Đinđića.

U napade su se zatim uključili i ostali, pa je tako Milutin Mrkonjić poručio LDP da svi, počev od Jovanovića, treba da nose veliki transparent na kojem bi pisalo "Slobo, izvini".

Na to je uzvratio Bojan Đurić, odgovarajući da se nikad neće izviniti onima koji su u kreč stavili Ivana Stambolića i koji su ubijali svoje političke protivnike.

Kako su se nekad vređali SPS i LDP

 

Čedomir Jovanović:
- Dačić zemlju upropaštava četvrt veka. Sramota je što smo zbog SPS jedina zemlja koja nema svoju fabriku lekova, pošto su „Galeniku“ upropastili
- Dačić je nervozan, neozbiljan i čovek u očajanju

 

Ivica Dačić:
- Lako je Čedi da udara po meni, ajde da vidim da kritikuju Vučića
- Čedo, odakle ti pare za džipove i vile?

 

Dragan Marković Palma:
- Čeda mlatara ko pecaroš na Moravi. Koluta očima, mlatara glavom i rukama

Milutin Mrkonjić
- Čedo, rezultat ti je nula. LDP ni za 100 godina neće uraditi ono što je SPS
- Čedinim kadrovima, koji se mogu izbrojati na prste, poručujem da pobegnu od njega dok još mogu

 

Bojan Đurić
- Ovako su Mrkonjić i drugovi bili nervozni i prošli put pred pad

POVEZANE VESTI

Subota 01.03.2014. 12:10
Dabogda jedni drugima oci povadili, sto bi reko Zorz :)
Subota 01.03.2014. 16:23
25 година владате. Од почетка вишестраначја. Није више битно ни ко је све био на власти, кризу не знате да отерате. Време је за нове људе! Трећа Србија!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online