Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.03.2014.
15:01
D. Dekić - Vesti A

Otimanje "demokrata" za Zorana

Zoran Đinđić isprečio se usred izborne kampanje u zamršenom trouglu odnosa partija nastalih iz Demokratske stranke koje se smatraju njegovim političkim naslednicima. Do trvenja je došlo je pošto je Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića pozvala na Šetnju za Zorana, predlažući da na dan Đinđićeve smrti, 12. marta, stanu sve predizborne aktivnosti.

Zaboravljena sloga: U akciji "Šetam za Zorana" prošle godine Jovanović, Tadić, Đilas i Pajtić

Demokratska stranka i njen lider Dragan Đilas su to odbili jer su planirali skup na beogradskom Trgu Republike. U tek osnovanoj Novoj demokratskoj stranci Borisa Tadića spremni su da se pridruže jedinstvenoj manifestaciji ako se takav dogovor postigne među strankama opozicije, a ako ne, rešili su da sami obeleže taj dan, dok se iz Nove stranke nekadašnjeg premijera Zorana Živkovića ovim povodom još nisu oglasili.

Čedin spot

LDP se u predizbornoj kampanji reklamira spotom u kojem građani traže od Čedomira Jovanovića da istraje u istraživanju političke pozadine i pronalaženju inspiratora Đinđićevog ubistva. RTS je zabranio emitovanje tog spota, što je LDP ocenio kao pokušaj struktura koje hoće da sakriju sopstvenu krivicu i odgovornost za to ubistvo.

LDP je istakao da je važno da se očuva nadstranački karakter tog događaja i spreči zloupotreba u kampanji okupljanjem građana bez stranačkih obeležja koji poštuju političko nasleđe i rezultate reformske politike pokojnog premijera.
DS uzvraća da ne odustaje od ustaljene partijske tradicije odlaska na Đinđićev grob, polaganja venaca na mestu gde je izvršen atentat i organizovanja finala u besedništvu koje se svake godine održava u čast Zorana Đinđića.


Centralni događaj će, kako kažu, biti veliki večernji skup na beogradskom Trgu Republike koji počinje Zoranovim govorima iz devedesetih. Tvrde da to ne rade u predizborne svrhe. Funkcioner DS Borko Stefanović ističe da je Đinđić nasleđe svih građana, pa je otimanje za čuvare uspomene na njegov lik i delo - neukusno.


- Đinđić je bio najuspešniji reformator i lider Demokratske stranke. Organizator obeležavanja godišnjice njegovog ubistva je uvek, pre svih, bila njegova DS. Sve ostalo je potreba partijskog bojenja stvari u kojem mi nećemo učestvovati, niti se baviti time čije je Đinđić nasleđe - rekao je Stefanović za "Vesti". On je ocenio da neke partije nemaju svoju politiku, pa se bave navodnim svađama Đinđićevih naslednika.

Mart pun značajnih datuma

U martu i druge partije obeležavaju značajne datume. Srpski pokret obnove 9. marta na Trgu Republike obeležava 23 godine demonstracija protiv Miloševićeva. Dan uoči Đinđićevog ubistva je i godišnjica smrti bivšeg presednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića kada deo socijalista predvođen Milutinom Mrkonjićem polaže cveće i vence na njegovo grob u Požarevcu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.03.2014. 15:41
To pitanje o inspiratoru ubistva je stvarno dobra stvar.Ko je profitirao od tog ubistva pa Ceda Jovanovic i cela ta druzina.Ko je profitirao od ubistva Curuvije ili Stambolica pa Milosevic sigurno nije jer time je svojim protivnicima pruzao jos vise argumenata protiv sebe.Neka Ceda Jovanovic i drugi mole boga da pozadina tog ubistva nikada ne ispliva na povrsinu.
Ponedeljak 03.03.2014. 18:19
Eh da smo takve dobro srece pa dok ste svi na okupirano da se desi Bum! Ova drzava nece napred dok ovaj ku kola ne iskorenimo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online