Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 04.03.2014.
10:53 >> 13:02h
Beta A

Rosu upala u srpski sud u Štrpcu i odnela predmete

Jedinice Kosovske policije Rosu jutros su blokirale putne pravce na nekoliko lokacija na Kosovu i obavili pretres kuća i objekata na Brezovici, u Štrpcu i selu Gotovuša.

Niko ne zna šta je Rosu tražila u sudu

Pripadnici Rosu upali su i u zgradu Suda u Štrpcu koji radi u sastavu pravosuđa Republike Srbije. Vršilac funkcije predsednika Višeg suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić potvrdio je tu informaciju i dodao da su, prema informacijama koje je dobio, jutros nešto pre osam sati u Sud upali specijalci Rosu.

Oni su privremeno zadržali tri radnika koji su se zatekli u zgradi, a ostalim radnicima, bez ikakvog objašnjenja, nije dozvoljeno da uđu u Sud.

"Nije nam poznat zakonski osnov za ovakvu akciju KPS-a niti šta oni traže u zgradi Suda", rekao je Kabašić i dodao da je o događaju izvestio Ministarstvo pravde Srbije.

Prema njegovim rečima, "okupacione snage KPS-a Rosu" obavile su premetačinu u Sudu u Štrpcu, iznele registratore i ostalu dokumentaciju, a trenutno se utvrđuje šta je sve izneto iz Suda. Posle sat vremena pripadnici Rosu napustili su zgradu i oslobodili radnike koje su jutros zadržali.

Vulin: Cilj da se proteraju Srbi

 

Ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin ocenio je da je cilj akcije kosovske policije u Štrpcu da uznemiri Srbe i natera ih da se odsele.

"Najnovija demonstracija nasilja u Štrpcu, od strane predstavnika prištinskih institucija lokalne samouprave, nije ništa drugo nego pokušaj da se još jednom uznemire i preplaše Srbi", rekao je Vulin za Televiziju Most iz Zvečana.

Vulin je dodao da "nije slučajno da se to dešava na prostoru gde su Srbi u apsolutnoj većini, gde Srbi žive vrlo kompaktno, gde uspevaju svih ovih godina".

"Stalno se dešavaju incidenti, od toga da je sedam ili osam puta meni bilo zabranjeno da dođem u Štrpce, do toga da su danas upali u zgradu našeg Suda, uzimali papire, dokumenta, obijali prostorije, radne stolove, uhapsili četiri Srbina koji rade u KPS policiji dugi niz godina", rekao je ministar.

Vulin smatra da to nasilje ima "samo jedan cilj, a to je da se Srbi uznemire i da napuste Župu". On je obećao da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju "odmah obezbediti pravnu pomoć za sve uhapšene".

POVEZANE VESTI

Utorak 04.03.2014. 11:13
JAVITE VUČIĆU ODMAH . ON će "sigurno da pozove brata Tačija" i da reši problemčić . "Prodao" je 2000 apartmana za dan a da ne izbaci šiptarske specijalce iz "SRPSKOG SUDA" . ZOVITE VUČIĆA ...
Utorak 04.03.2014. 11:47
Рјешиће то дачић-пачић са једно двије киле јагњетине!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online