Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 13.03.2014.
10:19
Kurir A

Naprednjak optužio Tončeva za batine, Vučić traži hapšenje

Predsednik opštine Surdulica i član Predsedništva Socijalitičke partije Srbije Novica Tončev juče popodne udario je pesnicom u glavu Slađana Stojkovića, predsednika mesnog odbora SNS u selu Jelašnici.

Novica Tončev: Vređao me po naiconalnoj osnovi
 

Stojković tvrdi da je pesnicu u levi obraz dobiopošto je tokom govora dobacivao Tončevu. Tončev, međutim, negira da je udario Stojkovića, za koga kaže da je "na skup došao samo da provocira".


"Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev u Jelašnici, u romskom naselju, držao je govor pred više od stotinu ljudi, a trebalo je da u tom delu sela puste vodu. Popeo sam se na deo zida koji je visok oko metar i u jednom trenutku sam povikao: 'Jedan aplauz za predsednika!' Tončev se skoro u istom trenutku popeo na zid do mene i udario me pesnicom po levom obrazu. Malo mi se zavrtelo u glavi, ali nisam pao. U sledećem trenutku za ruke me je uhvatio policajac u civilu koga poznajem. Ne znam zašto je to uradio", rekao je za "Kurir" Slađan Stojković i dodaje da je posle toga otišao u Dom zdravlja u Surdulici, a potom u policiju da podnese prijavu.


Novica Tončev kaže da Stojkovićeve tvrdnje nisu tačne, da je reč o čoveku koji se nekoliko sati pre skupa u Jelašnici napio, kao i da se tamo pojavio s namerom da provocira.
 

"Nije tačno, nisam ga udario. U Jelašnici smo puštali vodovod, tamo je bila i televizija, postoje snimci na kojima se vidi da je Stojković s namerom došao da provocira. Na snimku su njegova dobacivanja u kojima me naziva lopovom i vređa me na nacionalnoj osnovi. Vikao je: 'Lopov, Bugarin'! Postoji i službena beleška policajca u civilu, u kojoj se navodi da je taj čovek nekoliko sati pre skupa sedeo u kafani u Surdulici i pio alkohol. Pijan je pretio: 'Evo, Bugarin drži zbor u moje selo, idem da mu je*em majku'. Tačno je da sam od njega tražio da se skloni i da me ne vređa. Međutim, on nije hteo, došli su ljudi i pomerili ga odatle. Ništa drugo se nije dogodilo, nisam ga udario", objasnio je Tončev.

Vučić: Policija pod kontrolom Tončeva

Razgovaraćemo od ponedeljka, poručuje Vučić
 

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je danas da bi policija trebalo da reaguje na to što je funkcioner SPS i predsednik opštine Surdulica Novica Tončev pretukao predsednika mesnog odbora SNS-a u selu Jelašnici Slađana Stojkovića.

"Tončev je pretukao čoveka i veoma me zanima kako će da reaguju držvani organi", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Vučić je kazao da Tončeva, koji je i predsednik opštine Surdulica, niko nije priveo i istakao da svako ko učini krivično delo mora da odgovara. On je rekao da su držvani organi u tom delu Srbije pod "direktnom kontrolom" Tončeva, dodavši da se tim povodom nije čuo s predsednikom SPS-a i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

"Nisam zvao Dačića da ga pitam zašto nije policija reagovala. Čekam kako će policija da reaguje. Proći će izbori, pitaću ih već u ponedeljak", rekao je Vučić. On je dodao da bi bila užasno loša poruka, ako policija u Vranju ne bi reagovala.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.03.2014. 12:50
Što se ne nađe neko pametan da picoustog malo zavali bejzbolkom po lobanji
Četvrtak 13.03.2014. 15:41
Istaknuti clan SNS u Novom Sadu pijan izazove tesku saobracajnu nesrecu ,dvoje mladih tesko povredjeno i osim 12 sati treznjenja nije dobio ni "ukor razrednog staresine" .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online