Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Subota 29.03.2014.
14:50
Naše novine A

Mere Rusije ako Srbija prihvati sankcije

Rusija će oštro reagovati ako Srbija prihvati i samo jednu od sankcija prema Moskvi zbog ukrajinske krize i pripajanja Krima, pišu "Naše novine", pozivajući se na diplomatske izvore.

Nema šale s Putinom
 

Prema informacija tog izvora, ruski predsednik Vladimir Putin poručio je srpskom rukovodstvu da će, ukoliko budu podlegli pritiscima EU, zatražiti od Beograda da odmah izmiri dug od blizu milijardu evra za ruski gas, ali i da nadoknadi štetu koju je Rusija pretrpela zbog kašnjenja radova na "Južnom toku".

Kako je naveo izvor beogradskog dnevnika, upozorenje Rusije stiglo je na adresu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i premijera Ivice Dačića uoči sastanka koji će u ponedeljak imati u Briselu, jer se pretpostavlja da će Srbija biti izložena pritiscima da kao kandidat za članstvo u EU slepo sledi politiku Brisela.

Rogozin: Srbi, momčine, nećemo ostati dužni što ne kevćete na nas

Aleksandar Vučić je, reagujući na ovu informaciju, rekao da će učiniti sve kako bi zaštitio interes Srbije.

"Učiniću sve što je u mojoj moći da u ovoj situaciji maksimalno zaštitimo naš nacionalni interes, interes države Srbije", rekao je Vučić za Naše novine.

Na informaciju lista kratko je reagovalo i Ministarstvo spoljnih poslova koje je saopštilo da "Srbija neće preduzimati neprijateljske korake prema Rusiji".

"Nova vlada će objaviti svoje stavove o svim najvažnijim pitanjima oko ukrajinske krize", rečeno je u Ministarstvu.

Izvor Naših novina još navodi da je kao krajnju meru Moskva spremna da suspenduje Sporazum o slobodnoj trgovini sa Srbijom.

"Iza ovih poruka stoji lično predsednik Putin i trebalo bi ih shvatiti krajnje ozbiljno", dodao je izvor lista.

POVEZANE VESTI

Subota 29.03.2014. 14:58
Trebali su jasno da kazu zapadnim govnima. Mi Srbi nikada necemo da sancionisemo nekoga zarad vasih para.......sad cemo da vidimo ko ce da kaze sta.......u tom trenutku treba klik klak....
Subota 29.03.2014. 15:09
NI NA KOJI NACIN NE SME DA SE DOZVOLI DA SE DOVODI U PITANJE DA ILI NE SANKCIJE NASIM NAJVECIM I NAJISKRENIJIM PRIJATELJIMA RUSIMA ! TI AMERICKO BRISELSKI ZLIKOVCI MOGU TO DA TRAZE ALI NI ONI NISU SAGLASNI OKO TOGA ! RECIMO BUGARI MADJARI KOJI DOBIJAJU KREDIT OD RUSIJE DA SE RASKANTAJU MMFa ! NE ZNAM GDE ONDA ALAZI UPORISTE TAJ KOVACEVIC I ONI KOJI GA PODRZAVAJU I KOJI SE SLAZU SA NJEGOVIM MISLJENJEM ! AKO SE MISLI DA JE TAJ KOSTRES TAJ USTASA NEKO KO SE UVAZAVA I U SVOJOJ ULICI ONDA U REDU ! MADA TOG KOSTRESA CANKA I NJIMA SLICNE TREBA POLOMITI KAO BELEGIJU AKO ZNATE STA JE TO ! KAMEN ZA OSTRENJE KOSE !
Subota 29.03.2014. 15:14
Izdaja Kosova i Rusije je logicni rezultat ulaska u Eu. Kad smo zaboravili cara Lazara zaboravicemo i Putina. Izmedju Rusije i buducnosti na kurblu biramo ovo drugo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online