Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
37
Subota 29.03.2014.
20:35
Beta A

"Naši" spisak srbomrzaca prosledili Rusima

Srpski narodni pokret (SNP) Naši sastavio je spisak sa 30 imena "najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima". Pokret je spisak predao ambasadoru Rusije u Srbiji Aleksandru Čepurinu, uz ocenu da se zbog tog spiska protiv te organizacije vodi "besramna hajka". Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je predistražni postupak protiv "Naših" zbog objavljivanja ovog popisa.

Žale se da su progonjeni zbog spiska "srbomrzaca"
 

SNP Naši navodi da je Pokret apelovao na ambasadora Rusije da spisak bude prosleđen nadležnim organima u Moskvi kako bi popisanima "u najhitnijem roku bio zabranjen ulaz na teritoriju Rusije".

"Eventualno delovanje ovih osoba u Ruskoj Federaciji može samo dodatno urušiti naše državne i nacionalne interese, predstavljati bezbedonosnu pretnju, pogoršati poziciju Srbije i ugroziti partnerske odnose Rusije i Srbije", navodi se u saoštenju.

Dodaje se da "ne treba zatvarati oči pred činjenicom da su osobe sa spiska srbomrzaca i izdajnika najaktivniji i ključni faktori u projektu stvaranja antiruskog i rusofobnog ambijenta u Srbiji".

"Oni koji treba da odgovaraju pred zakonom zbog teških krivičnih dela antisrpskog govora mržnje, teških oblika diskriminacije prema Srbima i protivustavnog delovanja u medijima svoju krivičnu odgovornost stavljaju u drugi plan i sebe prozivaju 'nepodobnima, a država pod uticajem stranih ambasada im pruža podršku u tome", piše u soapštenju pokreta Naši.

SNP Naši je naveo da će tražiti međunarodnu zaštitu zbog političkog progona i ugrožavanja bezbednosti članova te organizacije ako ne dođe do hitnog procesuiranja osoba sa njihovog spiska.

SNP "Naši" je juče objavio spisak od, kako je navedeno, 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima, a na spisku se nalaze glumci, reditelji, pisci, politički analitičari, novinari.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je predistražni postupak protiv organizacije "Naši" zbog objavljivanja spiska takozvanih "srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima". Tužilaštvo je navelo da je postupak pokrenut zbog sumnje da je izvršeno ugrožavanje sigurnosti. Veliki broj organizacija i političkih partija protestvovalo je zbog "govora mržnje" koje, prema njihovim ocenama, širi SNP Naši.

POVEZANE VESTI

Subota 29.03.2014. 20:41
BRAVO ZA NAŠE !!! Ti koje su NAŠI naveli su ŠPIJUNI koji su ceo SRPSKI NAROD STAVILI NA SVOJ SPISAK . ODLIČAN POTEZ NAŠIH .
Subota 29.03.2014. 21:00
Наши су основани 15 јануара 2006 године у Аранђеловцу. ДС је упутила 2013 године јавни апел са захтевом за забрану рада НАШИ због лепљења плаката са ликом Ђинђића и натписима " Страни агент а не херој". Само четри дана касније иницијативу за забрану НАШИ се прикључио СНС зато што су НАШИ запалили заставу Војводине .
Subota 29.03.2014. 21:27
Odličan potez! Tako treba. Na spiskove staljinističke poput Biserkicinih treba odgovarati istim jezikom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online