Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 01.04.2014.
14:44
Beta A

Samardžić: Dogovor u Briselu potpuni poraz Srbije

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izjavio je u utorak da je dogovor iz Brisela o pravosuđu na severu Kosova u skladu sa politikom postepenog predavanja nadležnosti Srbije samoproklamovanoj kosovskoj vladi.

Slobodan Samardžić
 

"To nije nikakav uspeh, u skladu je sa njihovom politikom postepenog predavanja naših nadležnosti Albancima na Kosovu, odnosno Tačiju. Ako je taj sud u Mitrovici nekad bio deo našeg sudskog sistema, a sada je deo njihovog, onda je to potpuni poraz", kazao je Samardžić.

On je dodao da predsednika sudova koji su srpske nacionalnosti ima i u Rumuniji i Mađarskoj.

"Naravno da i to znači, ali u odnosu na stanje kada je severom Kosova upravljala Srbija, to je čisti poraz", objasnio je potpredsednik DSS i bivši ministar zadužen za Kosovo i Metohiju.

Pročitajte još:

* Vučić: Dogovor iz Brisela nije za ponos

* Dačić i Tači dogovorili sud na Severu

Povodom dogovora između kosovske i srpske strane postignutog u Briselu da će u severnoj Mitrovici odnos sudija biti 60 prema 40, a da će Srbi imati dvotrećinsku većinu zaposlenih u sudovima, Samardžić je naveo da se etnički sastav tog suda promenio u korist Albanaca.

"Oni su se juče dogovorili oko nekih tehničkih detalja koji se tiču broja sudija, a neposredno posle raspisivanja izbora, tehnička vlada koju čine Dačić i Vučić je prihvatila da taj sud bude nadležan za sedam opština, a ne četiri, tako da se etnički sastav strašno promenio u korist Albanaca", kazao je Samardžić.

On je ocenio da je Kosovo predato, a da se Srbija "sada, kao matica država bori za bolji status Srba u okviru nezavisnog Kosova". Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je u nastavku dijaloga sa Prištinom u Briselu o pravosuđu postignut "najbolji rezultat za srpski narod", ali da tu nema mnogo lepog.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.04.2014. 14:50
Vazda ista prica a biraci kontra-onda po instrukcije za genocidni brisel-vasington-london-berlin
Utorak 01.04.2014. 15:38
Dogovor koji Vučić i Dačić prave je njihv dogovor a Ne pravno obavezujući za SRPSKI NAROD samo REFERENDUMOM se takve odluke mogu doneti, i Srpski Narod to neće poštovati.
Utorak 01.04.2014. 15:47
Господине Самарџићу потпуно сте у праву.Све што сте рекли све је тачно и народ се слаже са вама. Ваша странка не жели у ЕУ и НАТО и народ исто то каже. Али Самарџићу зашто си веровао 2000 године на Америчку демократију ???Зашто си веровао западу??? 2000 године веровао си американцима и довео си демократију. Па зашто си Самарџићу 2003 године пуштио Шиптаре из затвора ??? Зашто им није суђено ?? Није им било суђено зато што си послушао запад . ДСС је направила велике грешке 2000 године и видела је своје грешке и сада ради како народ жели али то је сада касно јер Народ нема више поверење и зато народ није гласао ни за ДСС.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online