Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 03.04.2014.
14:30
Beta A

Čepurin: Kosovo je oteto, Krim nije!

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je danas da se pripajanje poluostrva Krim Ruskoj Federaciji ne može porediti sa jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova.

Krim se pripojio Rusiji po međunarodnom pravu: Aleksandar Čepurin
 

"Živimo u svetu dvostrukih aršina. Kosovo je nezakonito otrgnuto od Srbije, a Krim je izvršio ujedinjenje sa Rusijom u skladu sa međunarodnim pravom", rekao je Čepurin na okruglom stolu "Kosovo-Krim: Sličnosti i razlike" u Beogradu.

On je kazao da se Krim obratio Rusiji sa molbom o ujedinjenju, i da je krimska skupština donela odgovarajući dokument koji je bio razmotren u ruskoj Dumi, čime su uzeti u obzir međunarodno pravo i povelja Ujedinjenih nacija, dok je u Kijevu izvršen "državni udar".

Pročitajte još:

Foto: Ilustracija

* "Rusi i Srbi nisu poslušni majmuni"

* Čepurin: Rusija ne menja stav o Kosovu

* Srbija u klinču Putina i Obame

* Rogozin: Srbi, momčine, nećemo ostati dužni što ne kevćete na nas

* EU: Srbija, sankcije, Rusija... nije vam lako

"Kada je Kosovo proglasilo svoju nezavisnost u Srbiji je postojala legalna vlast. Sve se na Kosovu desilo zahvaljujući vojnom udaru izvan granica, kada su poginule hiljade ljudi", rekao je ambasador.

Čepurin je istakao da je Rusija zadovoljna i zahvalna Srbiji na stavu povodom ukrajinske krize, ali nije odgovorio na pitanje da li bi Srbija trpela posledice ako promeni sadašnji neutralni stav.

Upitan da prokomentariše izjavu svrgnutog predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča za Agenciju Frans-Pres, da bi želeo da Krim sa širokom autonomijom ostane u Ukrajini, Čepurin je rekao da nije upoznat sa tom izjavom i poručio novinarima da prate ruski Itar tas.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.04.2014. 14:40
Крим-Руссија+ Света Метохија-Србија+ Крым-Россия+ Косово-Сербия+ .
Četvrtak 03.04.2014. 15:47
MNOGO SI NE OBAVEŠTEN NATO AMERIČKI VOJNI ANALITIČARI DA NE REKLAMIRAM KOJE NOVINE KAŽU DA SE NA BALKANU STVARA =BALKANSKA RUSIJA =SLOVENIJA, MAĐARSKA, HRVACKA,BIH,SRBIJA,RUMUNIJA,BUGARSKA,I GRČKA .GLAVNI GRAD BEOGRAD == A VJEROVATNO JE PUTIN PRESJEDNIK.
Četvrtak 03.04.2014. 15:01
Господин Чепурин није у праву .Каже да је Косово отето, то није тачно по мом мишљењу .Косово је 2008 године ДС са Тадићем, мирно и лепо предала шиптарима .Зашто тада Тадић није отворио уста па да се љути на шиптаре, зашто их није тужио.Зашто се и Дачић није супростављао независности Косова.Влада Србије је мирним путем предала Косово .Слободан није дозвољавао никакве америчке војне базе на Косово и зато смо бомбардовани .НАТО жели што ближе да се приближи Русији и зато прави војне базе .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online